< Tillbaka

Foto: Pierre Kjellin (t.v) och Speedy

Så omorganiseras Mekonomen Company

Publicerad: 7 Jun 2023
Mekonomen har blivit Meko och koncernen har fortsatt växa. Snart faller också bitarna på plats i den omorganisation inom den svenska verksamheten som påbörjades tidigare i år. Vi bad Mekonomen Companys vd Johan Åström berätta lite om vad som pågår.

Efter att Mekonomen förvärvade Meca för tio år sedan så har koncernen skapat synergier inom områden som bland annat logistik, personal, finans, marknad och inköp.

– Landsorganisationen har haft en fin utveckling senaste åren och nu ligger vi i absoluta framkant inom bland annat el, digitalisering, fleet, kedjekoncept och varumärken. Nu tar vi nästa steg där vi ska göra allt för att framtidssäkra våra anslutna verkstäder och samtidigt se till att vi är nummer ett på varje ort, berättar Mekonomen Companys vd Johan Åström.

– Och för att möjliggöra detta kommer våra stödfunktioner inom sälj och verkstad framöver att arbeta tätare tillsammans under Mekonomen Company-paraplyet.

Vad innebär omorganisationen på personalsidan?

– Inom verkstadsbenet kommer vi ha cirka 25 affärsutvecklare som stöttar verkstäderna i sin utveckling. Inom säljbenet kommer vi ha fyra försäljningschefer, tio regionala försäljningschefer och cirka 20 regionala key account managers. alla med fullt fokus på att se till att vi är nummer ett på varje ort.

Ni gör också en del förändringar i kedjechefernas ansvarsområden?

– Det stämmer. När det gäller våra sex verkstadskoncept inom Mekonomen Company Sverige så har vi fördelat ut konceptansvaren på våra två kedjechefer Madeleine Westerling och Johan Christersson. De båda har således ansvaret för tre verkstadskoncept var. Madeleine Westerling har numera det övergripande ansvaret för kedjorna Mekonomen Bilverkstad – där hon även är konceptansvarig, Meko Partner – där Alexandra Östlund är ny konceptansvarig och Speedy, där Jonas Örnmark är konceptansvarig.

– Johan Christersson är huvudansvarig för kedjorna Meca, Allt i Bil och OKQ8 – där han även är konceptansvarig för Meca och Allt i Bil. När det gäller OKQ8 är Johan Christersson konceptansvarig tillsammans med OKQ8.

Påverkar omorganisationen butiks- och verkstadskoncepten och logistiken?

– Inom Mekonomen Company Sverige har vi cirka 200 butiker inom främst tre koncept. Synergierna ligger främst i att vi jobbar tätare ihop. Vi vill ju trots allt göra allt för våra kunder, på varje ort. Vår gemensamma tillgänglighet lokalt är en megakraft.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan