< Tillbaka

Några av Teslas laddstationer vid Toftaholm herrgård. Foto: Uppladdning.nu - en sajt med platsinformation och teknisk info över alla laddstationer i Sverige.

Så mycket tjänar de på sina laddstolpar

Publicerad: 20 Apr 2023
För snart tio år sedan fick de Tesla att placera åtta av sina första laddstationer på deras anläggning. Sedan dess har de genererat både intäkter och nya kunder.

När Tesla i början på 2010-talet planerade för laddstationer i Sverige lyckades den dåvarande ägaren till konferens- och hotellanläggningen Toftaholm herrgård strax söder om småländska Värnamo få biltillverkaren att placera åtta laddstolpar strax intill.

Med sitt läge vid stranden av sjön Vidöstern och några kilometer från E4 är Toftaholm ett populärt resmål för bilresenärer som vill ta matrast och ladda sin bil.

– Vi vet att det är många som planerar sin resa efter hur vi har öppet. I somras hade vi i snitt 1,3 Teslor per dygn som laddade, säger Toftaholms vd och ägare Peter Hjortblad i en intervju i Besöksliv.se nyligen.

Det brukar enligt Peter Hjortblad inte ofta vara kö till laddstationerna men sedan Tesla under 2022 öppnade upp sina laddstationer för alla elbilsägare har trycket ökat.

– En dag i somras var det 22 elbilar här samtidigt, varav 16 bilar laddade och sex bilar stod i kö och väntade, berättar Peter Hjortblad för Besöksliv.

2022 hade Toftaholm cirka 2 miljoner kronor i intäkter från Teslas laddstationer, som nu ökat till totalt 16 stycken. Några större resurser på marknadsföring lägger man inte då bland andra guider på internet och Teslas egen navigator i bilen hjälper till att lotsa bilisten till Toftaholms laddstationer.

Laddstationerna på Toftaholm sköts och underhålls helt och hållet av Tesla.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan