< Tillbaka

Så mycket hoppas Autoexperten kunna spara på eldrivna budbilar

Publicerad: 4 Okt 2022
På Autoexperten Detaljist tittar man just nu på möjligheterna att ersätta sina dieseldrivna budbilar med eldrivna.

Autoexperten Detaljist AB har idag nästan 90 transportbilar som kör leveransrundor till verkstäder från bolagets butiker. Idag är de allra flesta av fordonen dieseldrivna. Men nu utvärderar man om budrundorna kan köras med elbil istället.

Med hård- och mjukvara från företaget Geotab samlar man nu in data från sex av Autoexperten Detaljists budbilar. Geotab tillhandahåller en mätdosa som kopplas in i bilarnas OBD-uttag. Den mäter hur bilarna körs och med hjälp av mjukvara utvärderas vilka sträckor som kan vara lämpade att köra med elbilar.

Autoexperten Detaljist har sedan tidigare en elbil i trafik i Bromma i västra Stockholm. Den kör sällan längre än 20 mil per dag och det är dessutom god tillgång till laddpunkter i Stockholmsområdet.

– Den stora utmaningen för elbilen kommer först när avstånden blir längre. Våra bilar är ute och kör från kl. 8 på morgonen till kl. 15 på eftermiddagen. Fördelen med denna körcykel är att bilarna alltid kan ladda på natten. Nackdelen är att vissa rundor är långa, upp emot 20 mil på en dag i kyligt klimat. Hur förhållanden som dessa ska hanteras får datainsamlingsprojekt visa, säger Autoexperten Detaljists vd Andreas Rosell.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan