< Tillbaka

T.v - Magnus Bengtsson, klädd för transportuppdrag med sin Rolls Royce Silver Spirit. T.h - Magnus Bengtssons Mercedes 300E från 1988 utlånad till en filminspelning förra året. Foto: Privat

Så kan entusiastbilen jobba in pengar

Publicerad: 10 Feb 2023
Det går alldeles utmärkt att göra lite intäkter på entusiastbilen och vårda den ömt. Det vet entusiastbilhandlaren och bilvärderaren Magnus Bengtsson.

Magnus Bengtsson både handlar med bland annat entusiastbilar, tar uppdrag som auktoriserad värderingsman och har ett tiotal moderna klassiska bilar i sin ägo. De flesta är av märket Mercedes, från 1970-, -80- och 1990-talet, men samlingen innehåller också en Rolls Royce Silver Spirit från 1985.

Magnus, du har i flertalet år hyrt ut dina entusiastbilar till bröllop, fester och liknande event och där du själv agerar chaufför. Vad tycker du är viktigt att tänka på när man erbjuder denna typ av tjänster?

– Grundförutsättningen är förstås att du har rätt typ av bil och i rätt skick. Sedan är det paketeringen – du ska sälja en upplevelse och ett minne. Hämtar jag i en vit Rolls Royce så är det i mörk kostym och välputsade skor, öppna och stänga dörrar, fotografering av dem jag skjutsar, servera resenärerna jordgubbar och champagne. Och förstås mjuk och lugn körning där man kommer fram i tid till rätt plats. Manlig eller kvinnlig förare – roligast är om bägge åker med två bilar, tycker jag.

Du har också hyrt ut flera av dina bilar till filminspelningar – berätta!

– Ja, jag har haft ett tiotal bilar utlånade som varit med i kommande tv- och Netflix-serier. Om filmen utspelar sig under 70-, 80-, eller 90-talet så bör ju även statisterna i bakgrunden vara rätt klädda och bilarna som syns i filmen vara från samma tidsera. Sådant har jag, kanske som bilkunnig, upptäckt att det ibland inte har stämt i filmer. Troligtvis för att de som varit inblandade i produktionen inte har de kunskaperna.

Att hyra ut entusiastbilar till film- och tv-produktioner lär dessutom vara ett ganska bekvämt uppdrag för både dig och bilarna?

– Ja, det stämmer. Det har handlat om att köra dit bilen till inspelningsplatsen, och sedan får bilen ofta mest stå still eller bara köras kortare sträckor kortare stunder. Och medan de spelar in behöver jag bara fördriva tiden efter eget tycke.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan