< Tillbaka

Foto: Pierre Kjellin

Så jobbar du effektivast med marknadsföring - tips från experter

Publicerad: 27 Jun 2023
Sommarledigheten närmar sig – och är det kanske nu du ska få tid att jobba med marknadsföringen av verkstaden? Vi har snappat upp tips från två marknadsföringsexperter.

För en verkstad med få eller inga anställda är tiden och resurserna till marknadsföring i regel tämligen begränsade. Vi har samlat ihop några tips från två experter på digital marknadsföring – danska företaget Visibility Group och svenska Growth Marketing. För är budgeten för marknadsföring liten, då är det digital marknadsföring man behöver fokusera på att ta hjälp med.

1. Jobba med att göra företagets hemsida synligare på sökmotorn Google – arbetssättet kallas SEO (Search Engine Optimization). Att öka synligheten handlar bland annat om att få ditt företag att hamna så högt upp som möjligt på listan vid en Google-sökning.

2. Jobba med sociala medier – alla eller något/några av forumen Facebook, Twitter, Instagram eller Youtube. Kommunicera vad ni gör i den vardagliga verksamheten eller gör inlägg/filmklipp om särskilda problem/case ni jobbar med eller prata om en fråga ni tycker är viktig på ert företag.

3. Satsa på att få ditt företags hemsida så användarvänlig som möjligt.
Jorge Castro, vd Growth Marketing:
– Optimera webbplatsens tekniska struktur för att förbättra användarupplevelsen och sökmotorernas indexering. Du bör göra det enkelt för sökmotorer att tolka och förstå din webbplats.

4. Försök ha ett bra och intressant innehåll på ditt företags hemsida.
Jorge Castro:
– Det ska vara bra innehåll som är engagerande och informativt för besökarna. Det kan vara i form av blogginlägg, guider eller videor som ger värdefulla tips och information om fordonsunderhåll och reparationer. Jobba smart genom att täcka alla relevanta sökfrågor i din nisch och glöm inte att intern-länka mellan bloggposterna.

5. Jobba med länkning till ditt företags hemsida:
Jorge Castro:
– Bygg bra länkar genom att få externa webbplatser att länka till verkstadens webbplats. Detta ökar verkstadens auktoritet och synlighet i sökmotorernas ögon. Länkar utgör en mycket viktig del av dagens SEO.

6. Ta hjälp av ett proffs med den digitala marknadsföringen, om du eller någon annan på företaget inte har goda kunskaper om detta.

Varför är det viktigt att använda rätt sökord för ditt företag? Jorge Castro förklarar med ett exempel:
– Det händer att kunder vill synas på fraser som är helt omöjliga att ranka på i och med att de saknar intention och relevans, det kan till exempel vara en verkstad som vill ranka på sökordet ”Motorolja” bara för att dom erbjuder oljeservice, men de har inte själva produkten motorolja i webbshoppen vilket gör att relevansen inte finns på plats, om Google listar topp 10 som ehandlare, ja då blir det svårt för en bloggpost att synas högre än de som faktiskt erbjuder sökordet svenska folket söker. Google är otroligt smarta med sina algoritmer som jobbar i realtid.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Jorge Castro, vd Growth Marketing.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan