< Tillbaka

Så här kan kedjeanslutna verkstäder bli Godkänd Bilverkstad framöver

Publicerad: 31 Okt 2022
Certifieringen Godkänd Bilverkstad (GBV) har tagit fram en ny lösning som gör det enklare för kedjeanslutna verkstäder att bli GBV-certifierade.

Verkstäder som har samarbetsavtal med kedjor, generalagent eller importör ges nu möjlighet att GBV-certifiera sig genom ett så kallat multisite-godkännande.

Det innebär att det utförs en kontroll på huvudföretaget varje år samt externa årliga kontroller på minst 10 procent av de verkstäder som ligger under multisitelösningen, varje år. Resterande anläggningar kontrolleras genom intern revision en gång per år.

Om någon verkstad ska ansluta sig till en befintlig multisitelösning krävs en årlig kontroll på den verkstaden första året. Stickproven är gäller som ovan för alla verkstäder.

LÄS ÄVEN: GBV: Det här gäller för årliga kontroller framöver

FAKTA multisite-lösningar

En multisitelösning inom Godkänd Bilverkstad innebär att generalagenten/importören/kedjans ledningssystem på förhand är godkänt av nämnden för Godkänd Bilverkstad.

Ledningssystemet ska minst omfatta styrning och kontroll av verksamhetens samtliga verkstäder vad avser kraven i Godkänd Bilverkstad och ett säkerställande att alla verkstäder arbetar likvärdigt. Det ställs även krav på att samtliga verkstäder intern revideras årligen. Exempel på ledningssystem för multisite kan vara; Ett eget av GBV godkänt centralt ledningssystem eller en ackrediterad certifiering enligt ISO 9001, 14001 samt 45001 eller FR2000.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan