< Tillbaka

Hedin-ägda GS Bildeler är Norges största oberoende leverantör av bildelar till BMW och Mini och samtidigt en huvudleverantör till Hedin-ägda BMW-handlaren Bavaria. Foto: Hedin Automotive

Så har Hedin-koncernen strukturerat upp sin bildelsaffär i Norge

Publicerad: 20 Apr 2023
Förvärv och sammanslagning av bolag har gjort att Hedin Mobility Group skapat sig en eftermarknadskoncern i Norge och ett samarbete med ett Meko-ägt bolag.

Norska bildelskedjan GS Bildeler, som köptes av Hedin-koncernen 2017, har idag en rad bildels- och bilvårdsprodukter på sina butikshyllor där Hedin-koncernen via egna dotterbolag sitter på agenturen. GS Bildeler är Norgers största oberoende leverantör av reservdelar och tillbehör till BMW.

Under 2022 slog Hedin-koncernen ihop sina två norska dotterbolag EBC Brakes (leverantör av bromsprodukter) och Conlogo (bilvårdsspecialist) till ett – BNC Nordic Distribution, som idag har 11 varumärken inom bil och motor som man är importör och distributör av.

Och produkterna bakom dessa 11 varumärken säljs via Hedin-ägda norska bolaget GS Bildelers butiksnät. Samtidigt har BNC Nordic Distribution även blivit distributör av bilvårdsprodukt-varumärkena Rupes och Fenice, där Meko-ägda Sørensen og Balchen är importör av båda dessa varumärken.

BNC Nordic Distribution har sedan dess vuxit till att bli en både stor intern leverantör till Hedin-koncernen men även en betydande spelare på hela norska eftermarknaden.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan