< Tillbaka

Bilmånssons anläggning i Ängelholm. Foto: Bilmånsson

Så har Bilmånsson minskat ledtiden för hanteringen av begagnade bilar

Publicerad: 22 Dec 2022
Den skånska bilhandelskoncernen Bilmånsson har halverat tiden för iordningsställande av begagnade bilar, bland annat genom att börja jobba på nya sätt.

Bilmånsson finns idag på fem orter i Skåne och är auktoriserade återförsäljare av Volvo, Renault, Dacia och Hyundai. Nyligen meddelade företaget att man under nästa år ska fusionera med det lokala skånska bilhandelsföretaget Kristianstad Automobil. Mot bakgrund av en stor tillväxt och ökad hantering av begagnade bilar den senaste tiden tog Bilmånsson beslutet att ta ett stadigt grepp om processerna.

Effektiviseringen har skett genom en gemensam satsning där organisationen och systemstöd jobbar i symbios.

Några viktiga förändringar som Bilmånsson gjort för att korta tiderna för hanteringen av begagnade bilar:

x Gemensam satsning där organisationen och systemstöd jobbar i symbios

x Ombyggnationer och justeringar i lokaler med syfte att skapa en systematik där samtliga bilar går igenom så kallade stationer.

Genom sitt nya sätt att jobba med begagnade bilar har Bilmånsson lyckats korta hanteringstiderna från i genomsnitt 10 dagar per bil till 5 dagar per bil.

– I grund och botten handlar det om att skapa en plattform där vi kan ge varandra de bästa förutsättningarna för att vi skall kunna utföra ett bra jobb. Vi gör det genom att kombinera personal, systemstöd och lokal på bästa sätt. Visualiseringen av vår process och dess flöde har varit en avgörande del för att ha koll på bilen från start till slut. För oss startar bilens eventuella resa redan innan den blivit inköpt. Samtliga bilar kontrolleras ”inbytestestas” för att vi skall få full koll på bilens skick, förklarar Emma Svenningsen, projektansvarig för processen på Bilmånsson.

IT-system som Bilmånsson jobbar med i sin bilverksamhet är det norska systemet BUS Test för sina inbytestester och systemet Carcare för hela logistikhanteringen av bilarna.

FAKTA Bilmånsson

Har anläggningar i Eslöv, Hörby, Ängelholm, Klippan och Lund.

Företagets nybilsmärken är Volvo, Renault. Dacia och Hyundai.

Företaget går under 2023 samman med bilföretaget Kristianstad Automobil. Med denna tillväxt beräknas en årlig försäljning på cirka 7000 bilar och en omsättning på ca 2 miljarder kronor per år framöver.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan