< Tillbaka

Caroline Svensson och Alexander Clomén. Foto: Svenska Fordonsbranschen

Så förbättras den juridiska hjälpen till Svenska Fordonsbranschens medlemmar

Publicerad: 18 Okt 2023
Nu har Svenska Fordonsbranschens medlemmar tillgång till en bredare juridisk hjälp, när föreningen utvecklar sin rådgivning.

Den 1 september införlivades Svenska Fordonsbranschens systerförening för arbetsgivare – Verkstadsföretagarna – i föreningen. Därmed blev flera nya tjänster tillgängliga för alla medlemmar i Svenska Fordonsbranschen.

Med utökade resurser och med fokus på kompetent, tillgänglig och branschanpassad juridik tar juristerna Alexander Clomén och Caroline Svensson över rodret som föreningens juridiska rådgivare efter juristen Ulf Stefansson som Svenska Fordonsbranschen tidigare samarbetat med. En förändring som innebär att vår juridiska hjälp breddas i flera avseenden.

Från och med 1 september har ni medlemmar även tillgång till hjälp som tidigare bara var tillgänglig för dem som var medlem i Verkstadsföretagarna. Detta innebär att du som medlem kan få hjälp även med affärsjuridik, kundärenden, arbetsrätt, löner, arbetsmiljö och kollektiva förhandlingar. Förändringen ökar förutsättningarna för medlemmarna att göra rätt från början genom stöd i arbetsgivarfrågor och arbetsmiljöfrågor.

Alexander Clomén och Caroline Svensson – varför har medlemmarna nytta av juridisk rådgivning?

– Vi vill stärka hela branschen genom att erbjuda en i princip heltäckande tjänst. Genom vårt arbete har vi sett att det i hela branschen finns ett behov av kunskap kring fordonsjuridik, konsumenträtt, arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätt. Det handlar bland annat om att förmedla kunskaperna i vad som krävs av arbetsgivaren när det gäller arbetsmiljön men också att på ett lättillgängligt sätt tillhandahålla information vad gäller arbetsrätten. Alexander har arbetat tillsammans med föreningen sedan 2015 och har bra koll på de utmaningar som medlemmarna möter i sin dagliga verksamhet. Caroline har lång erfarenhet av att arbeta med både arbetsmiljöfrågor samt arbetsrätt. Deras gemensamma kompetens kommer att var en ovärderlig tillgång och en stöttande partner för medlemmarna.

Vilken rådgivning ingår?

– Nya erbjudandet innebär bara förbättringar för medlemmarna. Fri rådgivning inom verkstadsjuridik och konsumenträtt ingår i medlemskapet. Vi kommer inom kort lansera digitala tjänster och utbildningar anpassade för branschen så att tillgängligheten och nyttan blir ännu större.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan