Så arbetar vi för framtidens fordonstekniker

Publicerad: 15 Jan 2020
Bristen på gymnasieelever och kunniga yrkeslärare i fordonsteknik är stor och kan sätta branschen i rejäl gungning. Benny Wallin berättar om vad SFVF och Verkstadsföretagarna gör för att undvika en rekryteringskris.

I takt med den tekniska utvecklingens framfart ökar kraven på fordonstekniker såväl som på yrkeslärare. Benny Wallin beskriver ett ”ekorrhjul”, där verkstäderna gör allt för att behålla sina tekniker, vilket leder till en stor brist på tekniskt utbildade lärare i skolan. Det gör i sin tur att färre elever får den moderna teknikkunskap som de behöver från skolan. Resultatet blir en bransch där arbetsgivarna lockar med höga löner för att hitta rätt tekniker och behålla sin fordonstekniska kompetens.

– För att säkra kompetensen, och i vissa fall för företagens överlevnad, erbjuder arbetsgivaren några tusenlappar högre lön för att anställda en fordonstekniker från till exempel en konkurrent. Vi behöver ta ett steg tillbaka och kolla på utvecklingen fem–sex år framöver. Det håller inte i längden! säger Benny Wallin.


Skapar hållbar framtid
Verkstadsföretagarna arbetar för de medelstora och mindre företagen. På småskaliga verkstäder krävs det att fordonsteknikerna är allsidiga experter. De ska kunna så många arbetsoperationer som möjligt. Framöver kommer SFVF och Verkstadsföretagarna att arbeta aktivt för att hjälpa verkstäderna att inventera sina kompetenser.

– När vi har medarbetarnas kunskaper svart på vitt kan vi sedan kolla på vilka kompetenser som behövs fem år framåt. På så sätt skapar vi en mer hållbar framtid för de små och medelstora företagen, säger Benny Wallin.

 

Bra handledare är nyckeln
Ett annat sätt att stiga förbi ekorrhjulet är att ta emot praktikanter från fordonsgymnasierna. Här finns det stora möjligheter för verkstäderna att fånga upp blivande fordonstekniker. Under APL-perioden är det viktigt att eleverna får prova nya moment och att handledningen fungerar väl. Därför har Verkstadsföretagarna genomfört flera handledarkurser under det gångna året.

– Handledarna på APL-platsen är otroligt viktiga. Eleverna behöver jobba på riktigt med moment som inte lärs ut i skolan för att vara väl rustade för framtiden.

 

Vad kan jag mer göra som företagare för att säkra tillgången på fordonstekniker framöver?
– Engagera dig i närmaste fordons- och transportgymnasium. Prata med eleverna och, om möjligt, stötta med utrustning och kompetens. Ett annat tips är att låta en tekniker hålla en workshop i ett visst ämne. Sådana insatser ger modern kompetens till framtidens fordonstekniker!

 

Fakta

  • Är en arbetsgivarorganisation startad av SFVF
  • Företräder de medelstora och mindre företagen
  • Arbetar aktivt för att förbättra förutsättningarna för lärare och därmed våra fordonsverkstäder
  • Har under senaste tiden arbetat med att utveckla APL-handledning hos medlemmar i Östergötland och Uppsala län
  • Reviderar just nu kurser och utbildningar som ska matcha verkstädernas behov bättre i framtiden
Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners