< Tillbaka

Rysare för norska fordonsbranschen, måste stänga bilförsäljningsställen

Publicerad: 25 Jan 2021
Från och med i lördags tvingades alla bilhallar i Oslo och nio andra kommuner stänga verksamheten från lunchtid. Bilverkstäder kan troligtvis hålla öppet men det är inte helt säkert, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

All detaljhandelsverksamhet måste vara stängd från och med klockan 12:00 lördagen den 23 januari. Detta innefattar bilförsäljning, däckförsäljning, bildelar och allt annat som rör detaljhandelsverksamhet. Totalt 10 kommuner inklusive Oslo omfattas, och nu får vi hoppas att åtgärderna är effektiva. Allt hänger ihop med den muterade variant av coronaviruset som har spridits. Därför har norska regeringen beslutat att införa de strängaste åtgärderna i Norge sedan den 12 mars förra året.

Nu när kunderna inte kan åka till bilhallen eller butiken kommer de snabbt lära sig att köpa bildelar och bilar online. En bilförsäljare kan göra en stor del av sitt jobb från hemmakontoret och även en butiksförsäljare kan sköta försäljning av bildelar på distans. Detta innebär i praktiken att det inte betyder att det blir 100% stopp när det gäller försäljning. Omställningen till att handla online kommer få sig en rejäl skjuts på grund av Covid-19, vem kunde tro det för ett år sedan, säger Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners