< Tillbaka

Renault har fått en ny importör

Publicerad: 9 Feb 2022
Klappat och klart! Renault har fått en ny importör.

Förra året genomförde Renault en genomgång av distributionen av Sverige, Danmark, Slovenien, Kroatien, Serbien, Ungern och Bulgarien. I höstas meddelade Renault att verksamheten skulle övergå till en importörsmodell än genom att drivas av Renault Nordic som det gjort tills i dag. I ett brev som gick ut till återförsäljarna meddelade Renault att man ville förbättra affärsverksamheten samtidigt som man ville optimera bolagets omkostnader, förbättra konkurrenskraften och maxa likviditeten.

I höstas köpte Hedin Bil verksamheten för Renault och Dacia av Volvo Car Retail UM AB och Bra Bil Väsby Stockholm AB.

Gissningarna på vem som tar över Renault har varit många. Både Bergé Auto som tagit över Fiat, Hedin-koncernen och andra mer vilda gissningar har förekommit.

I dag kom då beskedet – Renault Group har ingått avtal med Salvador Caetano och Hedin Group om att sköta distributionen i Sverige och Danmark. Den nye importören blir alltså Hedin Caetano AB, som är ett joint venture mellan de två företagen. 

– Avtalet ger Salvador Caetano en möjlighet att fortsätta sina expansionsplaner i Europa och komma in i Norden. Partnerskapet med Hedin Group och stärkandet av vårt långvariga samarbete med Renault Group är viktiga förutsättningar för vår strategi, sade Miguel Ramos, vd för Salvador Caetano Group.

Anders Hedin, som också medverkade vid ett vd-möte med Renaults återförsäljare tidigare i dag:

– Automotive retail är under förändring och våra grupper är glada för att vara en del av framtiden genom att utvidga distributionen ihop med Renault och Salvador Caetano. Det här representerar en unik möjlighet för att implementera en ny effektiv och kundfokuserad retail och distributionsplattform. 

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan