< Tillbaka

Rekordorder för Volvos elektriska lastbilar

Publicerad: 6 Okt 2021
Ett hundra tunga elektriska lastbilar är beställda från danska logistik- och rederijätten DFDS. För Volvo Lastvagnar är det den hittills största affären.

Det har varit trögt för elektrifieringen av den tunga lastbilsflottan i Sverige hittills. Medan 84 000 tunga lastbilar rullar på vägarna är hittills bara 50 elektriska. I Europa är emellertid trenden med tunga eldrivna lastbilar stark och hittills har några hundra lastbilar över 16 ton registrerats.

Idag kom emellertid nyheten att Volvo fått rekordordern på 100 Volvo FM Electric-lastbilar. De första leveranserna ska ske i slutet av 2022. 

 – Det här är en viktig milstolpe på vår väg mot fossilfria transporter och jag är väldigt stolt över det partnerskap vi har med DFDS. Tillsammans visar vi att tunga, eldrivna lastbilstransporter är möjliga här och nu. Jag tror att detta uppmuntrar många fler att ta det första steget på sin elektrifieringsresa, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

Lastbilarna ska byggas på Volvos fabrik i Tuve, något som naturligtvis ses positivt inte minst av göteborgarna.

– Vi vill driva på omställningen och vår position som marknadsledande visar att vi är på rätt väg. Vårt mål är att eldrivna lastbilar ska stå för hälften av vår globala försäljning 2030. Det känns väldigt bra att se att intresset från våra kunder ökar, något som också syns i antalet beställningar. Ordern från DFDS är ett bra exempel på detta, säger Roger Alm.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan