Råd till verkstäderna: Köp hem pallen med tioliters - det kan bli brist

Publicerad: 1 Nov 2021
Flera euroeiska länder flaggar för en brist på medlet AdBlue som används som tillsats till dieselfordon. – Det är i dag ingen brist på AdBlue i Sverige, men hade jag varit bilverkstad skulle jag köpa hem en pall med tioliters för att inte riskera att stå utan, säger Mikael Edsäter, Business Manager på Yara, världens största producent av AdBlue.

Det börjar bli lite tommare i lagret för medlet AdBlue enligt utländsk media åtminstone i södra Europa. Medlet används till dieselmotorer för att ta över 90 procent av kväveoxiden i avgaserna. Eftersom en stor del av transporterna sker med dieseldrivna fordon beskrivs scenarier som att lastbilarna får parkeras tills produktionen kommer igång igen.

Fordonsproffs ringde upp Mikael Edsäter, Business Manager på svenska kontoret av Yara som tillverkar en stor del av AdBlue i världen. 

– Det här är en följdverkan av vad som händer med energipriserna. Det är korrekt att gaspriserna har gått ”sky high” och det drabbar produktionen av AdBlue, säger Mikaeel Edsäter.

Är det brist i dag på AdBlue i Sverige?

– Nej, vi har två egna fabriker i Europa och ett stort ansvar att låta Europa rulla. Det finns en mindre störning i produktionen och det går inte på för fullt, men en del av driftstoppen har varit för ett årligt underhåll av fabrikerna, säger Mikael Edsäter.

Är det här en fråga som ni har på agendan?

– Absolut, vi jobbar med det sedan i augusti. Största bekymret nu är att priserna gått upp så mycket på produkten och det är självklart ett bekymmer för det enskilda åkeriet. Jag vet att kostnaden för AdBlue inte finns med i indexet för drivmedel. Det här är en ny situation på marknaden. Det värsta som kan hända är att man kopplar ur systemet, säger Mikael Edsäter.

Vad råder du verkstäderna att göra?

– Är man en bilverkstad ska man köpa hem pallen med tioliters för att inte stå utan. Jag bedömer inte för dagen att det finns någon brist. Det finns ingen anledning till hamstring med det är tydligt att priserna går upp. Om man ska vara ekonomisk bör man köpa hem AdBlue för den närmaste tiden, säger Mikael Edsäter.

Text: MARIA ERIKSSON

 

FAKTA

AdBlue används för att minska utsläppen av kväveoxid i utsläppen i fordon som är utrustade med SCR-teknik. Medlet omvandlar kväveoxiden från dieselmotorn till ofarlig kväve och ånga. SCR står för Selective Catalytic Reduction.

 

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners