Priserna skjuter i höjden för delar och utrustning

Publicerad: 9 Aug 2021
Både logistiska problem och brist på delar från underleverantörer innebär att priserna kommer att stiga och kostnaden för verkstäderna kommer att öka, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Situationen är unik och något liknande har fordonsbranschen aldrig upplevt. Vi tror att det kommer att ta tid innan det återgår till det normala.

Leverantörernas tillgång till varor från underleverantörer och råvaror från öst, tillsammans med kapacitetsproblem för gods, är de största utmaningarna. Dessa två faktorer skapar brist och ökade kostnader för verkstäderna. Det värsta är att från vissa leverantörer har priserna för samma produkter ökat flera gånger under några månader. Vissa leverantörer har höjt priserna med mer än 30 procent de senaste månaderna, fortsätter Bo Ericsson. Fraktkostnaden för en liten kylare från Asien var tidigare 25 kronor. Idag är fraktkostnaden för samma artikel över 100 kr. Och så här är det för många produkter.

När leverantörerna höjer priserna kommer det att leda till prisökningar även från importörer och grossister, som i sin tur leder till en prisökning på verkstadstjänster.

För en del verkstäder kan det här bli riktigt kännbart ekonomiskt. Har företaget många serviceavtal (privatleasingbilar med serviceavtal eller leasingbilar med serviceavtal) kan företaget inte kompensera sig genom att höja priset för dessa kunder, då återstår det att höja priset för dem utan serviceavtal. Detta innebär att de som inte är avtalskunder kan få en kännbar höjning av verkstadspriset.

I december förra året kostade en 40-fots container från Kina 1 500 dollar, nu är priset för samma container 13 500 dollar. Utöver detta är det en stor brist på tomma containrar, säger Bo Ericsson.

Vi ser att situationen har förbättrats något den senaste tiden och det finns tecken på en mer normal situation, men vi kommer inte att märka det på många månader på grund av de mycket långa transporterna och bristen på tomma containrar i Asien, avslutar Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser