Priserna skjuter i höjden för delar och utrustning

Publicerad: 9 Aug 2021
Både logistiska problem och brist på delar från underleverantörer innebär att priserna kommer att stiga och kostnaden för verkstäderna kommer att öka, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). Situationen är unik och något liknande har fordonsbranschen aldrig upplevt. Vi tror att det kommer att ta tid innan det återgår till det normala.

Leverantörernas tillgång till varor från underleverantörer och råvaror från öst, tillsammans med kapacitetsproblem för gods, är de största utmaningarna. Dessa två faktorer skapar brist och ökade kostnader för verkstäderna. Det värsta är att från vissa leverantörer har priserna för samma produkter ökat flera gånger under några månader. Vissa leverantörer har höjt priserna med mer än 30 procent de senaste månaderna, fortsätter Bo Ericsson. Fraktkostnaden för en liten kylare från Asien var tidigare 25 kronor. Idag är fraktkostnaden för samma artikel över 100 kr. Och så här är det för många produkter.

När leverantörerna höjer priserna kommer det att leda till prisökningar även från importörer och grossister, som i sin tur leder till en prisökning på verkstadstjänster.

För en del verkstäder kan det här bli riktigt kännbart ekonomiskt. Har företaget många serviceavtal (privatleasingbilar med serviceavtal eller leasingbilar med serviceavtal) kan företaget inte kompensera sig genom att höja priset för dessa kunder, då återstår det att höja priset för dem utan serviceavtal. Detta innebär att de som inte är avtalskunder kan få en kännbar höjning av verkstadspriset.

I december förra året kostade en 40-fots container från Kina 1 500 dollar, nu är priset för samma container 13 500 dollar. Utöver detta är det en stor brist på tomma containrar, säger Bo Ericsson.

Vi ser att situationen har förbättrats något den senaste tiden och det finns tecken på en mer normal situation, men vi kommer inte att märka det på många månader på grund av de mycket långa transporterna och bristen på tomma containrar i Asien, avslutar Bo Ericsson.

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
29 Jun, 2022, Extern artikel
Continental förlänger med Tour de France
28 Jun, 2022, Extern artikel
Nokian drar sig ur Ryssland
28 Jun, 2022, Extern artikel
Rätt däckval kan minska utsläpp och bränsleförbrukning
28 Jun, 2022, Extern artikel
Amring utökar sortimentet av lastbilsdäck
27 Jun, 2022, Extern artikel
Continental originalutrustar nya Mercedes EQB
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners