< Tillbaka

Premiär för SFVF:s Däckskola via Teams

Publicerad: 7 Jul 2020
Den 12 juni gick startskottet för SFVF:s Däckskola. - Det var första gången som vi genomförde Däckskolans teoretiska utbildning via Teams, säger kursledaren Michael Bergvall på SFVF.

Kursinnehållet är omfattande och handlar om allt från fälg och däckets historia, till hur en kundmottagare bör hantera sin roll. Utbildningen fick ett högt betyg enligt kursutvärderingen, säger en glad Michael Bergvall. Dessutom är jag glad för att aktivitetsnivån på deltagarna var hög, det fick mig att känna ett varmt och positivt välkomnande av kursen.

Att utbildningen (teorin) sker via teams skapade inga som helst problem utan snarare tvärtom. Med bra disciplin och engagemang så jobbar man sig igenom den teoretiska delens avsnitt på ca 4 - 5 tim. Fördelen med att ha den teoretiska delen av utbildningen via Teams är att den är kostnadseffektiv och deltagaren slipper lägga tid och pengar på att resa, det är självklart är en stor fördel för verkstäderna.

Syftet och målet med däckskolan är att deltagaren efter avslutad kurs ska ha kunskap och erforderlig förståelse kring hur däck och fälg samverkar samt ska hanteras i en däck-/bilverkstad. Kursen innehåller även vilka lagar, regler och krav som omfattar däck och fälg.

Målsättningen är att deltagaren direkt efter genomgången kurs ska känna sig trygg i sin roll, som exempelvis däckmontör eller kundmottagare, när han/hon börjar arbeta med däck och fälg, säger Michael Bergvall.

Efter avslutad utbildning erhåller kursdeltagare ett diplom som bör hängas upp i verkstadens kundmottagning. Då ser kunderna att verkstaden har utbildad personal och detta skapar trygghet för kunden.

Som ett försök kommer SFVF ha en extrainsatt teamsutbildning, som kommer att ske lördagen den 5/9, då vi kommer att genomföra däckskolan teori kombinerad med kundmottagareutbildning. - Skälet till att vi provar att ha utbildning på en lördag är att vi vill erbjuda möjlighet till utbildning, till de verkstäder som inte hinner delta under veckorna, säger Michael Bergvall.

Inplanerade datum:

  • 17/8    16.00 - 20.00   Däckskolan Teori, via Teams
  • 25/8    08.00 - 12.00   Däckskolan Teori, via Teams
  • 5/9      08.00 - 12.00   Lördag: Däckskolan Teori kombinerad med kundmottagarutbildning, via Teams
  • 8/9      08.00 - 12.00   OBS! Endast för lärare, kostnadsfri: Däckskolan Teori, via Teams

Självklart, så kommer vi att lägga till ytterligare datum innan däcksäsongen.

Vid frågor kontakta: Michael Bergvall – 076-328 19 90

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan