Foto Kustbevakningen

Oskäliga avtalsvillkor när Kustbevakningen gör upphandling

Publicerad: 18 Aug 2020
Frågan är, hur seriöst är det när en myndighet försöker göra en upphandling med oskäliga avtalsvillkor? Kustbevakningen ställer orimliga krav som leder till att Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) avråder från att ingå avtal med dem.

Det finns en hel del skäl till vårt ställningstagande och att vi nu avråder våra medlemmar att ingå avtal med Kustbevakningen, säger Bo Ericsson vd för SFVF och Ulf Stefansson jurist hos SFVF.

I upphandlingen kräver man att verkstan ska lämna två års garanti. Som regel lämnar verkstan endast ett års garanti på delar. Verkstan har inte någon att reklamera till år två, eftersom man inte får mer än ett års garanti från leverantören av delar. I enlighet med ”Verkstadens Reparationsvillkor”, som är en branschöverenskommelse med Konsumentverket, är branschpraxis ett års garanti på arbete och delar.

Det ställs även som krav att gratis lånebil ska tillhandahållas. Detta kan bli väldigt kostsamt. Vad händer om leverantören av reservdelar inte kan leverera på tre månader? Enligt avtalet ska då verkstan stå för lånebilen men själva inte få ersättning. Om detta sker vid något enstaka tillfälle innebär det nog inget problem men om det upprepas, hur ska verkstan då ha råd? Om vi får en andra, tredje eller fjärde våg av Covid-19 och produktionen läggs ned hos verkstans leverantör då finns det en risk för att verkstan går i konkurs, säger Bo Ericsson.

Man ställer som krav att verkstan skall kunna garantera att en diagnos ställs inom 24 timmar. Hur ska man kunna göra det om bilen kommer till verkstan en fredagskväll, helgdag eller under en långhelg? Riskerar verkstan då avtalsbrott?

Verkstan ska även förbinda sig att inte höja priset under 24 månader. Det innebär att om någon av verkstans leverantörer höjer priset eller exempelvis hyresvärden höjer hyran, kan verkstan inte kompensera sig för detta. Om det blir löneökningar kan verkstan inte heller kompensera sig för detta. År tre och fyra får man höja priserna med max 3%. Vad är det för affärsvillkor där kunden bestämmer med hur mycket verkstan ska höja priset om tre eller fyra år?

Ingen har en kristallkula att titta i, men om verkstan väger ihop alla kostnadsökningar till år tre är jag övertygad om att de kommer överstiga 3%.

När myndigheter ställer orimliga krav vid upphandling blir kontentan att det är bättre att avstå från affären, än att vara med och bidra till att göra detta till en ohållbar norm, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
23 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook vann Auto Express sommardäcktest
22 Sep, 2021, Extern artikel
Motion om förbud av vinterdäck på sommaren
21 Sep, 2021, Extern artikel
Enviro erhåller hållbarhetscertifiering
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
28 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser