< Tillbaka

Öppet hus på Yrkesakademien 31 maj!

Publicerad: 19 Maj 2022
Yrkesakademien erbjuder arbetsmarknadsutbildningar inom bland annat fordon. Den 31 maj har Yrkesakademien i Göteborg öppet hus för inspiration in i motorbranschens yrken.

– Vid vårt Öppet hus kommer det finnas representanter på plats från både industrin, Arbetsförmedlingen, Kompetenscenter och våra utbildningsledare för att svara på de frågor som kan uppkomma och ge information om våra utbildningsprogram, säger Eugenia Sundgren utbildningsledare på Yrkesakademien i Göteborg.

Yrkesakademien grundades 1997 och levererar uppdrags- och arbetsmarknadsutbildningar på uppdrag av Arbetsförmedlingen. De utbildar inte bara inom fordon, utan även inom industri, service, turism och vård. Utbildningar inom fordonsindustrin är exempelvis bilskadereparatör, fordonslackerare men också inom buss och lastbil.

– Det enda kravet för att få gå våra utbildningar är att man är inskriven på Arbetsförmedlingen, har körkort och att man vill byta karriär eller vidareutbilda sig. Vi har för närvarande många utbildningsplatser i Göteborg, men ändå svårt att fylla dessa, säger Eugenia Sundgren.

Vad beror ointresset på? 

– Egentligen handlar det inte om ointresse. Det är inte så många som tänker på  att det finns brist på plåtslagare och billackerare. Om man jämför med bussförare så syns inte de som jobbar med de yrken på samma sätt. Just därför har vi nog fler sökande till bussutbildningar, säger Eugenia Sundgren.

För att underlätta så mycket som möjligt för studenterna har Yrkesakademien börjat med drop-in. Det innebär att elever kan påbörja sin utbildning när som helst på året. Utbildningen börjar med tre veckors test och kartläggning för att sedan låta studenten välja inriktning, antingen bilskadereparatör eller fordonslackerare. Utbildningen är på mellan 39 och 42 veckor och innehåller en stor del praktik. 

– De allra flesta får anställning efter utbildningen. Vi har otroligt duktiga lärare och eleverna är engagerade och motiverade, säger Eugenia Sundgren.

Det är alltså den 31 maj som det är öppet hus mellan klockan 9 och 15 på Aröds Industriväg 29 i Hisings-Backa. Representanter från Mechanum kommer då att finnas på plats. 

Yrkesakademin finns på flera platser i Sverige. 

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan