< Tillbaka

Youcef Abna Aissa, ägare till Bilyaa Group AB, en kedja med en handfull Mekonomen-anslutna verkstäder i norra Stockholmsområdet. Foto: Pierre Kjellin

"Om vi förlorar går vi i konkurs"

Publicerad: 12 Apr 2023
Bilia kräver kräver att Youcef Abna Aissa ska tvingas till ett högt vite om han inte byter namn på sitt företag, och de kräver skadestånd.

Bilhandelskoncernen Bilia har skickat in en stämningsansökan mot Mekonomern Bilyaa Group till Patent- och Marknadsdomstolen vid Stockholms tingsrätt som registrerades den 17 november 2022. Rättegången äger rum i september i år. Bilia biträds av Setterwalls Advokatbyrå.

LÄS ÄVEN: Därför stämmer Bilia Mekonomen-anslutna Bilyaa Group

I sin stämningsansökan mot Mekonomen Bilyaa Group vill Bilia att företaget tilldöms ett vite om 500000 kronor om det fortsätter att använda namnet ”Bilyaa”. Bilia begär också att Mekonomen Bilyaa Group ska betala Bilias alla rättegångskostnader.

Dessutom yrkar Bilia på ett skadestånd för förlorade intäkter som de hävdar drabbat deras verkstäder på grund av Mekonomen Bilyaa Group.

– Ifall domstolen skulle gå helt på Bilias linje är risken stor att vi tvingas gå i konkurs. För Bilia kommer kräva ett skadestånd på miljonbelopp mot var och en av våra verkstäder, berättar Youcef Abna Aissa.

Som argument för varför Youcef Abna Aissa ska tvingas sluta använda sitt nuvarande företagsnamn anger Bilia bland annat deras företagsnamn idag är ett mycket starkt varumärke.

I sitt svaromål har Bilyaa Group bland annat bifogat bilder som visar att namnet ”Bilyaa Group” exponeras på skyltar och liknande enbart tillsammans med Mekonomen, som är ett av fordonsverkstadsbranschens idag allra starkaste varumärken.

LÄS ÄVEN: Därför stämmer Bilia Mekonomen-anslutna Bilyaa Group

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan