Crister Åström

Ökade bilstölder och brott leder till ny tjänst hos SFVF

Publicerad: 31 Jul 2020
I Sverige stjäls årligen ca 10 300 bilar varav tusentals nyckel-stjäls. Dessutom stjäls årligen ca 1 200 lastbilar i Sverige. SFVF får rapporter om att inbrott sker alldeles för ofta och att det stjäls allt från katalysatorer på husbilar, rattar inklusive airbags till kompletta stötfångare med xenonljus.

Det finns företag som inte har ett klassat nyckelskåp eller har slarvat på annat sätt. Vid sådana tillfällen blir självrisken hög eller mycket hög, säger Bo Ericsson som är vd för SFVF och som sitter i Försäkringsnämnden för fyra försäkringsbolag. Tyvärr märks även en ökande trend när det gäller inbrott och andra typer av brott hos både bilhandlare och verkstäder.

SFVF har därför tagit hjälp av Crister Åström f d kriminalkommissarie hos Polisen. Målet är att hitta kostnadseffektiva lösningar för att förebygga brott hos bilhandlare och verkstäders genom att:

  • öka tryggheten för personalen
  • öka lönsamheten i form av minskade stölder
  • öka lönsamheten genom minskad skadegörelse

SFVF kommer efter sommaren, genom samarbetet med Crister Åström, att kunna erbjuda hela branschen en tjänst för att minimera risker. Detta är en helt unik tjänst avseende stölder, inbrott, skalskydd, kameraövervakning, inbrottslarm, passersystem, internstölder, ekobrott, lås, larm etcetera. Vi kan skräddarsy säkerhetslösningar till stora och små företag.

Till vår hjälp har vi anlitat Crister, vars bakgrund är 45 år inom Polisen. Crister har varit utredare/förhörsledare i grova våldsbrott och stöldbrott. Crister har också varit brottsplatsundersökare, framför allt vid platsundersökningar med anledning av inbrottsstölder i företag och bostäder. Som förundersökningsledare arbetade Crister i 14 år och efter det med ekonomisk brottslighet, både som utredare och i olika chefsbefattningar.

Att anlita ronderande väktare för att övervaka byggnader och områden kan vara både dyrt och ineffektivt. Det är enkelt för en eventuell förövare att kartlägga tillsynen, då fysiska ronderingar ofta är schemalagda.

Här finns det helt nya billiga smarta lösningar som passar väl in för det lilla företaget, säger Bo Ericsson.

Stölderna och skadegörelsen kan nu minskas och kostnaderna som de medför sänkas. Detta leder till en förbättrad lönsamhet. Dessutom känner sig personalen tryggare på arbetsplatsen och man får nöjdare kunder om bilar inte stjäls eller utsätts för skadegörelse, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser