Crister Åström

Ökade bilstölder och brott leder till ny tjänst hos SFVF

Publicerad: 31 Jul 2020
I Sverige stjäls årligen ca 10 300 bilar varav tusentals nyckel-stjäls. Dessutom stjäls årligen ca 1 200 lastbilar i Sverige. SFVF får rapporter om att inbrott sker alldeles för ofta och att det stjäls allt från katalysatorer på husbilar, rattar inklusive airbags till kompletta stötfångare med xenonljus.

Det finns företag som inte har ett klassat nyckelskåp eller har slarvat på annat sätt. Vid sådana tillfällen blir självrisken hög eller mycket hög, säger Bo Ericsson som är vd för SFVF och som sitter i Försäkringsnämnden för fyra försäkringsbolag. Tyvärr märks även en ökande trend när det gäller inbrott och andra typer av brott hos både bilhandlare och verkstäder.

SFVF har därför tagit hjälp av Crister Åström f d kriminalkommissarie hos Polisen. Målet är att hitta kostnadseffektiva lösningar för att förebygga brott hos bilhandlare och verkstäders genom att:

  • öka tryggheten för personalen
  • öka lönsamheten i form av minskade stölder
  • öka lönsamheten genom minskad skadegörelse

SFVF kommer efter sommaren, genom samarbetet med Crister Åström, att kunna erbjuda hela branschen en tjänst för att minimera risker. Detta är en helt unik tjänst avseende stölder, inbrott, skalskydd, kameraövervakning, inbrottslarm, passersystem, internstölder, ekobrott, lås, larm etcetera. Vi kan skräddarsy säkerhetslösningar till stora och små företag.

Till vår hjälp har vi anlitat Crister, vars bakgrund är 45 år inom Polisen. Crister har varit utredare/förhörsledare i grova våldsbrott och stöldbrott. Crister har också varit brottsplatsundersökare, framför allt vid platsundersökningar med anledning av inbrottsstölder i företag och bostäder. Som förundersökningsledare arbetade Crister i 14 år och efter det med ekonomisk brottslighet, både som utredare och i olika chefsbefattningar.

Att anlita ronderande väktare för att övervaka byggnader och områden kan vara både dyrt och ineffektivt. Det är enkelt för en eventuell förövare att kartlägga tillsynen, då fysiska ronderingar ofta är schemalagda.

Här finns det helt nya billiga smarta lösningar som passar väl in för det lilla företaget, säger Bo Ericsson.

Stölderna och skadegörelsen kan nu minskas och kostnaderna som de medför sänkas. Detta leder till en förbättrad lönsamhet. Dessutom känner sig personalen tryggare på arbetsplatsen och man får nöjdare kunder om bilar inte stjäls eller utsätts för skadegörelse, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners