< Tillbaka

Crister Åström

Ökade bilstölder och brott leder till ny tjänst hos SFVF

Publicerad: 31 Jul 2020
I Sverige stjäls årligen ca 10 300 bilar varav tusentals nyckel-stjäls. Dessutom stjäls årligen ca 1 200 lastbilar i Sverige. SFVF får rapporter om att inbrott sker alldeles för ofta och att det stjäls allt från katalysatorer på husbilar, rattar inklusive airbags till kompletta stötfångare med xenonljus.

Det finns företag som inte har ett klassat nyckelskåp eller har slarvat på annat sätt. Vid sådana tillfällen blir självrisken hög eller mycket hög, säger Bo Ericsson som är vd för SFVF och som sitter i Försäkringsnämnden för fyra försäkringsbolag. Tyvärr märks även en ökande trend när det gäller inbrott och andra typer av brott hos både bilhandlare och verkstäder.

SFVF har därför tagit hjälp av Crister Åström f d kriminalkommissarie hos Polisen. Målet är att hitta kostnadseffektiva lösningar för att förebygga brott hos bilhandlare och verkstäders genom att:

  • öka tryggheten för personalen
  • öka lönsamheten i form av minskade stölder
  • öka lönsamheten genom minskad skadegörelse

SFVF kommer efter sommaren, genom samarbetet med Crister Åström, att kunna erbjuda hela branschen en tjänst för att minimera risker. Detta är en helt unik tjänst avseende stölder, inbrott, skalskydd, kameraövervakning, inbrottslarm, passersystem, internstölder, ekobrott, lås, larm etcetera. Vi kan skräddarsy säkerhetslösningar till stora och små företag.

Till vår hjälp har vi anlitat Crister, vars bakgrund är 45 år inom Polisen. Crister har varit utredare/förhörsledare i grova våldsbrott och stöldbrott. Crister har också varit brottsplatsundersökare, framför allt vid platsundersökningar med anledning av inbrottsstölder i företag och bostäder. Som förundersökningsledare arbetade Crister i 14 år och efter det med ekonomisk brottslighet, både som utredare och i olika chefsbefattningar.

Att anlita ronderande väktare för att övervaka byggnader och områden kan vara både dyrt och ineffektivt. Det är enkelt för en eventuell förövare att kartlägga tillsynen, då fysiska ronderingar ofta är schemalagda.

Här finns det helt nya billiga smarta lösningar som passar väl in för det lilla företaget, säger Bo Ericsson.

Stölderna och skadegörelsen kan nu minskas och kostnaderna som de medför sänkas. Detta leder till en förbättrad lönsamhet. Dessutom känner sig personalen tryggare på arbetsplatsen och man får nöjdare kunder om bilar inte stjäls eller utsätts för skadegörelse, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan