< Tillbaka

Nytt inom Mekonomen: Biogasverkstad i Trollhättan och verkstäder i Långedrag och Klågerup

Publicerad: 25 Apr 2022
Tre verkstäder håller just nu på att skylta om till gult. Biogasverkstaden BRC Sweden AB och en verkstad i Långedrag har anslutit sig till Mekonomen och en verkstad i Klågerup har bytt ägare.

För en månad sedan gick fullserviceverkstaden BRC över till ”det gula laget” och anslöt sig till Mekonomen. Företaget har sedan 2008 erbjudit biogaskonvertering av bensinbilar med flest kunder inom kommun och regioner.

– Vi har jobbat med biogaskonvertering i flera år men länge fått förfrågan från våra kunder att serva hela fordonet. Vi har därför under en tid funderat på att starta upp en verkstad, säger Fredrik Kullberg, en av BRC:s delägare.

– Att gå med en kedja var optimalt för oss. Vi hade redan lyftar och det mesta av den utrustning som behövdes, säger Kullberg.

Varför valde ni just Mekonomen?

– För vår del var det inte svårt att välja. Vi hade redan en personlig relation hos Mekonomen, säger Fredrik Kullberg.

Företaget har fem anställda och jobbar även fortsättningsvis även med biogaskonvertering med ett par bilar i månaden.

 

Verkstad i Långedrag

Ytterligare en verkstad skyltar om till gult i Långedrag utanför Göteborg. Det är ägaren Dilan David, som äger Mekonomen Torpavallen i Göteborg sedan tidigare, som nu utökar sin verksamhet med ytterligare en verkstad. 

Torpavallen har fem mekaniker anställda och den nya verkstaden i Långedrag har hittills två mekaniker, men söker efter en mekaniker och en säljare.

– För oss var det inget svårt val att välja Mekonomen eftersom jag redan innan har en Mekonomenverkstad. Det är en självklarhet när man känner till alla system och vad kedjan betyder för kunderna, säger Dilan David.

Dilan David tog över verkstaden redan 1 mars.

Verkstad i Klågerup

Mekonomenverkstaden i Klågerup har fått ny ägare. Verkstaden köptes nyligen av Stefan Tengroth, som nu byter bransch från rekond till verkstad. 

– Jag kommer även i fortsättningen att kunna använda min erfarenhet från rekondbranschen eftersom vi erbjuder alla bilar som kommer in på service en rekond, säger Stefan Tengroth. 

Att det blev Mekonomen var inget stort beslut. 

– Dels var verkstaden jag köpte redan med i Mekonomen, sedan är det den största kedjan. Det var enklast så, säger Stefan Tengroth. 

Verkstaden är på 230 kvadratmeter. Förutom Stefan Tengroth jobbar en mekaniker kvar.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan