Nytt branschinitiativ för att mota den akuta bristen av fordonstekniker

Publicerad: 19 Okt 2020
Under hösten 2021 startas en ny gymnasieutbildning av ProMeister Fordon i Göteborg. Motsvarande utbildning är ett måste för att motverka bristen på kompetenta tekniker i fordonsbranschen, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Från och med 2021 kommer ProMeister Fordon ha utbildningar i Lund, Stockholm, Göteborg och Örebro. Gymnasieutbildningen drivs av ProMeister och Lärande i Sverige genom Realgymnasiet.

– Det är fantastiskt roligt att vi ska lansera ProMeister Fordon i Göteborg tillsammans med Realgymnasiet. Uppstarten av gymnasieutbildningen i Göteborg ligger helt i linje med vår ambition att mota den akuta bristen av fordonstekniker i Sverige och öka antalet anställningsbara fordonstekniker i Göteborgsområdet, säger Andreas Forslund som är Operativ chef ProMeister Solutions.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu får möjlighet att erbjuda ProMeister Fordon här på Realgymnasiet i Göteborg. Det är ett efterlängtat tillskott till vårt programutbud och kommer att göra de elever som vill jobba som fordonstekniker väldigt attraktiva i en bransch som utvecklas i snabb takt, säger Martin Kunz som är rektor på Realgymnasiet i Göteborg.

En stor del av utbildningen sker i en toppmodern utbildningsverkstad där eleverna får lära sig yrkets grunder. APL (arbetsplatsförlagt lärande) sker på samarbetande bilverkstäder i hela Göteborg. Med ProMeister Fordon får eleven en utbildning i framkant där ProMeister säkerställer rätt kompetens.

Vi från SFVF och Verkstadsföretagarna gör allt vad vi kan för att stötta det här initiativet. Vi sitter även med i ledningsgruppen för utbildningen i Örebro, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

17 Jan, 2022, Extern artikel
Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact
17 Jan, 2022, Extern artikel
Färre omkom i vägtrafiken under 2021
17 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner växer med fler verkstäder
14 Jan, 2022, Extern artikel
Finalhelg för Goodyear i Le Mans Virtual Series
14 Jan, 2022, Extern artikel
Ny verksamhetschef för STRO
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser