< Tillbaka

Nytt branschinitiativ för att mota den akuta bristen av fordonstekniker

Publicerad: 19 Okt 2020
Under hösten 2021 startas en ny gymnasieutbildning av ProMeister Fordon i Göteborg. Motsvarande utbildning är ett måste för att motverka bristen på kompetenta tekniker i fordonsbranschen, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Från och med 2021 kommer ProMeister Fordon ha utbildningar i Lund, Stockholm, Göteborg och Örebro. Gymnasieutbildningen drivs av ProMeister och Lärande i Sverige genom Realgymnasiet.

– Det är fantastiskt roligt att vi ska lansera ProMeister Fordon i Göteborg tillsammans med Realgymnasiet. Uppstarten av gymnasieutbildningen i Göteborg ligger helt i linje med vår ambition att mota den akuta bristen av fordonstekniker i Sverige och öka antalet anställningsbara fordonstekniker i Göteborgsområdet, säger Andreas Forslund som är Operativ chef ProMeister Solutions.

– Det känns fantastiskt roligt att vi nu får möjlighet att erbjuda ProMeister Fordon här på Realgymnasiet i Göteborg. Det är ett efterlängtat tillskott till vårt programutbud och kommer att göra de elever som vill jobba som fordonstekniker väldigt attraktiva i en bransch som utvecklas i snabb takt, säger Martin Kunz som är rektor på Realgymnasiet i Göteborg.

En stor del av utbildningen sker i en toppmodern utbildningsverkstad där eleverna får lära sig yrkets grunder. APL (arbetsplatsförlagt lärande) sker på samarbetande bilverkstäder i hela Göteborg. Med ProMeister Fordon får eleven en utbildning i framkant där ProMeister säkerställer rätt kompetens.

Vi från SFVF och Verkstadsföretagarna gör allt vad vi kan för att stötta det här initiativet. Vi sitter även med i ledningsgruppen för utbildningen i Örebro, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners