DFSK FENGON 5 - BIOGAS-HYBRID

Nytt Bilmärke - Nytt Tänk

Publicerad: 25 Sep 2020
- Det är inte ofta det lanseras nya bilmärken i Sverige, därför är det extra kul och intressant när det sker, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). - Att vi anslöt oss till SFVF var det självklara valet, säger Alexander Enulescu vd och generalagent samt ansvarig importör på DFSK.

Att SFVF nu får en ytterligare generalagent som medlem tycker vi är positivt, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Det är extra trevligt eftersom DFSK är den första generalagenten för personbilar, hittills har SFVF medlemmar som är generalagenter för tunga fordon, husbilar och husvagnar.

DFSK (Dongfeng SOKON) tillhör de tre största biltillverkarna i Kina och grundades år 2003. Företaget grundas i en join venture-allians mellan två stora och prestigefyllda företag, Dongfeng Motors och SOKON. Företaget är stort med 150 000 anställda som tillverkar 3,8 miljoner bilar per år i sju bilfabriker i tre länder (USA, Kina och Indonesien). Utvecklings- & forskningscenter finns i fem länder, USA, Kina, Japan, Tyskland och Sverige.

- Det var i Trollhättan som jag i våras av en slump stötte på denna biltillverkare, säger Bo Ericsson. Att det mötet skulle leda till att vi nu får en ny medlem känns väldigt bra och är ett ytterligare kvitto på att SFVF:s arbete gör skillnad och att vi fokuserar på rätt saker.

Den Växjöbaserade generalagentens grundtanke är att endast erbjuda fordon som drivs av fossilfria bränslen såsom biogas och el.

- Vi tycker att miljön är det viktigaste vi har men utan bilen stannar Sverige, därför har vi valt ut tre modeller från DFSK:s sortiment som bidrar till lägre utsläpp, säger Alexander Enulescu.

Två SUV-modeller, varav en 7-sitsig, kommer saluföras som biogas-hybrider vilket innebär att bilarna konverteras till biogasdrift hos Konvegas Sweden AB i Växjö. Tack vare biogaskonverteringen kan vi sänka bilens utsläpp med upp till 95% jämfört med bensindrift. Biogasdriften innebär även att bilarna får en klimatbonus på 10 000 kr samt en betydligt lägre vägskatt redan från första året. Den tredje modellen är en eldriven SUV med batterikapacitet på 53,61 kWh och fullutrustad från start.

Under kommande året lanseras ytterligare två spännande elbilar.

I dagens digitala värld är vi vana att allt sker snabbt och enkelt. Därför har vi förenklat både kundernas köpprocess och återförsäljarnas administration. All beställning kommer att ske online på www.dfskmotor.se. Detta oavsett om det är kunden eller återförsäljaren som gör beställningen. Det behövs endast några klick för att köpa en DFSK, avslutar Alexander Enulescu.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser