< Tillbaka

DFSK FENGON 5 - BIOGAS-HYBRID

Nytt Bilmärke - Nytt Tänk

Publicerad: 25 Sep 2020
- Det är inte ofta det lanseras nya bilmärken i Sverige, därför är det extra kul och intressant när det sker, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). - Att vi anslöt oss till SFVF var det självklara valet, säger Alexander Enulescu vd och generalagent samt ansvarig importör på DFSK.

Att SFVF nu får en ytterligare generalagent som medlem tycker vi är positivt, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Det är extra trevligt eftersom DFSK är den första generalagenten för personbilar, hittills har SFVF medlemmar som är generalagenter för tunga fordon, husbilar och husvagnar.

DFSK (Dongfeng SOKON) tillhör de tre största biltillverkarna i Kina och grundades år 2003. Företaget grundas i en join venture-allians mellan två stora och prestigefyllda företag, Dongfeng Motors och SOKON. Företaget är stort med 150 000 anställda som tillverkar 3,8 miljoner bilar per år i sju bilfabriker i tre länder (USA, Kina och Indonesien). Utvecklings- & forskningscenter finns i fem länder, USA, Kina, Japan, Tyskland och Sverige.

- Det var i Trollhättan som jag i våras av en slump stötte på denna biltillverkare, säger Bo Ericsson. Att det mötet skulle leda till att vi nu får en ny medlem känns väldigt bra och är ett ytterligare kvitto på att SFVF:s arbete gör skillnad och att vi fokuserar på rätt saker.

Den Växjöbaserade generalagentens grundtanke är att endast erbjuda fordon som drivs av fossilfria bränslen såsom biogas och el.

- Vi tycker att miljön är det viktigaste vi har men utan bilen stannar Sverige, därför har vi valt ut tre modeller från DFSK:s sortiment som bidrar till lägre utsläpp, säger Alexander Enulescu.

Två SUV-modeller, varav en 7-sitsig, kommer saluföras som biogas-hybrider vilket innebär att bilarna konverteras till biogasdrift hos Konvegas Sweden AB i Växjö. Tack vare biogaskonverteringen kan vi sänka bilens utsläpp med upp till 95% jämfört med bensindrift. Biogasdriften innebär även att bilarna får en klimatbonus på 10 000 kr samt en betydligt lägre vägskatt redan från första året. Den tredje modellen är en eldriven SUV med batterikapacitet på 53,61 kWh och fullutrustad från start.

Under kommande året lanseras ytterligare två spännande elbilar.

I dagens digitala värld är vi vana att allt sker snabbt och enkelt. Därför har vi förenklat både kundernas köpprocess och återförsäljarnas administration. All beställning kommer att ske online på www.dfskmotor.se. Detta oavsett om det är kunden eller återförsäljaren som gör beställningen. Det behövs endast några klick för att köpa en DFSK, avslutar Alexander Enulescu.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners