< Tillbaka

Tyska Eder Fahrzeugbaus biltransportlösning har en vikbar ram - en funktion som sägs göra den unik. Foto: Eder Fahrzeugbau

Nya biltransporten som gör av- och pålastningen snabbare

Publicerad: 23 Feb 2023
Tyska Eder Fahrzeugbau lanserar ett nytt påbyggnadskoncept för biltransporter som gör av- och pålastningen snabbare och bekvämare.

Genom en funktion där transportbilens ram viks på mitten kan bilen som transporteras vid lastning bekvämt och enkelt köras på och av biltransporten utan att behöva köra över ett krön i en skarp vinkel.

Bakom det nya biltransportlösningen står det tyska företaget Eder Fahrzeugbau som sedan 40 år bygger bland annat biltransportsläpp och påbyggnader för biltransporter.

Den nya biltransportlösningen som saluförs under varumärket Algema går under namnet ”Blitzlader”, vilket ungefär betyder ”blixtlastare” på svenska och syftar på att den nya lösningen där hela biltransportens ram viks på mitten innan bilen som transporteras ska köras av respektive på biltransporten. Därigenom kan bilen både bekvämt och snabbt köras upp eller ned för rampen och själva biltransporten.

Algema Blitzlader kan byggas på en transportbil med både bak- och framhjulsdrift. Lastytan är totalt 5,5 meter lång och den maximala lastvikten är 3,3 ton och maximal total fordonsvikt är 6,3 ton.

Algema Blitzlader går också att utrusta med en 3,3 meter bred och 1,8 meter hög påbyggnad med väggar och tak, vilket ska sörja för att biltransporten blir en för bilen och kunden behaglig strapats, där bilen ska kunna nå slutdestinationen relativt torrskodd och kunden kunna ta emot bilen utan att bli dyngsur eller smutsig vid regn.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

BILDERNA UNDER: Eder Fahrzeugbaus biltransportlösning erbjuder även en täckt transport. Bilden längst ned - vid transport ser ekipaget ut som vilken biltransport som helst. Foto: Eder Fahrzeugbau

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan