< Tillbaka

Tyska Eder Fahrzeugbaus biltransportlösning har en vikbar ram - en funktion som sägs göra den unik. Foto: Eder Fahrzeugbau

Nya biltransporten som gör av- och pålastningen snabbare

Publicerad: 23 Feb 2023
Tyska Eder Fahrzeugbau lanserar ett nytt påbyggnadskoncept för biltransporter som gör av- och pålastningen snabbare och bekvämare.

Genom en funktion där transportbilens ram viks på mitten kan bilen som transporteras vid lastning bekvämt och enkelt köras på och av biltransporten utan att behöva köra över ett krön i en skarp vinkel.

Bakom det nya biltransportlösningen står det tyska företaget Eder Fahrzeugbau som sedan 40 år bygger bland annat biltransportsläpp och påbyggnader för biltransporter.

Den nya biltransportlösningen som saluförs under varumärket Algema går under namnet ”Blitzlader”, vilket ungefär betyder ”blixtlastare” på svenska och syftar på att den nya lösningen där hela biltransportens ram viks på mitten innan bilen som transporteras ska köras av respektive på biltransporten. Därigenom kan bilen både bekvämt och snabbt köras upp eller ned för rampen och själva biltransporten.

Algema Blitzlader kan byggas på en transportbil med både bak- och framhjulsdrift. Lastytan är totalt 5,5 meter lång och den maximala lastvikten är 3,3 ton och maximal total fordonsvikt är 6,3 ton.

Algema Blitzlader går också att utrusta med en 3,3 meter bred och 1,8 meter hög påbyggnad med väggar och tak, vilket ska sörja för att biltransporten blir en för bilen och kunden behaglig strapats, där bilen ska kunna nå slutdestinationen relativt torrskodd och kunden kunna ta emot bilen utan att bli dyngsur eller smutsig vid regn.

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

BILDERNA UNDER: Eder Fahrzeugbaus biltransportlösning erbjuder även en täckt transport. Bilden längst ned - vid transport ser ekipaget ut som vilken biltransport som helst. Foto: Eder Fahrzeugbau

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan