Ny teknik räddar liv när elektriska fordon är inblandade i olyckor!

Publicerad: 18 Mar 2020
Med fler elbilar på vägen, känner sig många förare alltmer osäkra på vad de ska göra eller inte göra i händelse av kollision, säger Bo Ericsson vd för SFVF. Elfordon ställer också höga krav på relevant kunskap och innebär helt nya utmaningar för räddningspersonal, ambulanspersonal, polisen, bärgare, verkstäder, bildemonterare och vägassistans.

Även för skadeverkstäder innebär krockade elfordon en utmaning. I verkstadsbranschen utför vi ca 600 000 skadereparationer årligen. Dessa måste kunna ske på ett säkert sätt, oavsett om det är ett fordon som går på fossilt bränsle eller ett elfordon, säger Bo Ericsson.

Nu lanserar Bosch halvledare som förebygger risken för elektrisk chock efter en olycka. Små sprängladdningar anslutna till elfordonets batterier isolerar strömförsörjningen i händelse av en kollision. På en bråkdel av en sekund inaktiveras elfordonets kraftkretsar. Detta gör det möjligt för blåljuspersonalen bland andra, att omedelbart kunna påbörja sitt arbete och säkerställer att fordonets passagerare blir omhändertagna snabbare.

Karl-Heinz Knorr, vice ordförande för den tyska brandmanföreningen säger: ”Med bakgrund av det växande antalet elfordon, som potentiellt kan vara involverade i kollisioner, är sådana system absolut nödvändiga om vi ska fullgöra vårt uppdrag att hjälpa och rädda offer för trafikolyckor så snabbt och säkert som möjligt”.

Batterier i elfordon är utformade för att leverera en spänning på 400 till 800 volt. Med den nya tekniken kan man nu säkerställa att högspänningsbatteriet automatiskt kopplas bort, så att ingen på platsen för olyckan - fordonspassagerare, räddningspersonal, polisen - kommer i kontakt med strömförande komponenter, enligt Bosch. Systemet ingår i ett pyrotekniskt säkerhetsomkopplingssystem, så kallat pyrofuse.

Med pyrofuse stängs kraftcirkulationen av i högspänningsbatteriet, med hjälp av miniatyrsprängladdningar, snabbt och effektivt. Om exempelvis krockkuddsensorn upptäcker ett krockvåld (vanligtvis 10G), utlöser den små explosioner som driver in en kil i högspänningskabeln mellan batterienheten och kraftelektroniken och kopplar bort dessa. Genom att avbryta strömflödet på detta sätt elimineras risken för elektrisk stöt eller brand.

Skönt att teknikutvecklingen går snabbt fram så att allt färre skadas eller omkommer i olyckor, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
14 Maj, 2021, Extern artikel
BKT:s Ridemax-serie utökas med ny dimension
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nokians testcenter Hakka Ring i Spanien
12 Maj, 2021, Extern artikel
9 av 10 i Norge vill ha säkerhetsutbildningar för unga på bana
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nya Nokian Snowproof C
11 Maj, 2021, Extern artikel
Ny VD för Falken och Sumitomo Rubber Europe
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test: Mercedes-Benz S 400 d 4MATIC
12 Apr, 2021, Extern artikel
BMW X5 hybrid testad
10 Apr, 2021, Extern artikel
Londontaxi byggd på Volvo-delar
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri webbkurs i energieffektivisering
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv - du väljer själv när du vill genomföra kursen
18 Maj, 2021
CvZ Juridik - Styrelse, VD- och revisorsansvar i aktiebolag
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
18 Maj, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser