< Tillbaka

ARBETSMILJÖ

NY MEDLEMSUTBILDNING

Publicerad: 10 Mar 2023
Arbetsmiljöverket har inspekterat arbetsmiljön hos cirka 5 000 arbetsgivare. Av de inspekterade arbetsplatserna fick drygt 6 av 10 verkstäder krav på att åtgärda arbetsmiljöbrister.

En modern verkstad är en livsfarlig plats om man inte känner till farorna. Det är tunga lyft, buller, vibrationer och kemikalier - därför är ett fungerande och förebyggande arbetsmiljöarbete din viktigaste investering som arbetsgivare. Dom potentiella riskerna på arbetsplatserna är som bekant många!

I samarbete med CvZ Juridik har vi därför satt ihop en heldagsutbildning till er som medlemmar. Utbildningen "Arbetsmiljöansvar för chefer, skyddsombud & HR" vänder sig främst till den som har ett arbetsmiljöansvar, till exempel som chef eller skyddsombud, men även till annan personal som behöver lära sig om det viktiga arbetsmiljöarbetet. Oavsett om deltagaren har tidigare erfarenhet eller ej så har den med någon form av arbetsmiljöansvar stor nytta av dagen.

Arbetsmiljöverket har i år extra fokus på olycksdrabbade och riskfyllda arbetsplatser för att arbetsgivare ska åstadkomma konkreta förbättringar i dessa arbetsmiljöer.

Bristerna handlar främst om att alldeles för få arbetsgivare uppfyller arbetsmiljölagens krav på att systematiskt och regelbundet undersöka, riskbedöma och åtgärda risker i de anställdas arbetsmiljö. Kontrollerna avslöjade dock flertalet fall av farliga arbetsmiljöer, illegal arbetskraft och misstänkt utnyttjande av människor. 

Kostnad för denna heldagsutbildning är 5000kr för dig som medlem (Distansdeltagare 4000kr)

 

 

 

 

 

Michael Bergvall
michael.bergvall@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan