< Tillbaka

Foto SFVF

Ny märkning införs på gasbussar

Publicerad: 24 Maj 2021
Ett av de största problemen när det sker en olycka är att snabbt identifiera vilken typ av fordon det handlar om. Den här frågan berör bil-, buss- och lastbilsverkstäder likaväl som Polisen, Brandkåren, ambulanspersonal, bärgare och bildemonterare. Händelseutvecklingen är oftast snabb och de som först kommer till platsen måste känna till vilket framdrivningssystem fordonet har. Drivs det av el, gas, bensin eller batteri?

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har tidigare föreslagit att alla gasdrivna fordon bör ha en grön registreringsskylt. Nu kommer i stället ett grönt märke att monteras både fram och bak på fordonet, vilket är väldigt bra. Det innebär att det blir lättare för omgivningen och alla som berörs att vidta rätt åtgärder vid en olycka. Händelseförloppet är ofta oerhört snabbt, därför måste de som är i närheten också kunna hjälpa till när man larmar, genom att upplysa om att det är ett gasfordon - med märkningen CNG - som är inblandat i olyckan.

Alla drivmedel har sina risker och därmed olika metoder för att bekämpa exempelvis en brand, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

 

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners