Foto SFVF

Ny märkning införs på gasbussar

Publicerad: 24 Maj 2021
Ett av de största problemen när det sker en olycka är att snabbt identifiera vilken typ av fordon det handlar om. Den här frågan berör bil-, buss- och lastbilsverkstäder likaväl som Polisen, Brandkåren, ambulanspersonal, bärgare och bildemonterare. Händelseutvecklingen är oftast snabb och de som först kommer till platsen måste känna till vilket framdrivningssystem fordonet har. Drivs det av el, gas, bensin eller batteri?

Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har tidigare föreslagit att alla gasdrivna fordon bör ha en grön registreringsskylt. Nu kommer i stället ett grönt märke att monteras både fram och bak på fordonet, vilket är väldigt bra. Det innebär att det blir lättare för omgivningen och alla som berörs att vidta rätt åtgärder vid en olycka. Händelseförloppet är ofta oerhört snabbt, därför måste de som är i närheten också kunna hjälpa till när man larmar, genom att upplysa om att det är ett gasfordon - med märkningen CNG - som är inblandat i olyckan.

Alla drivmedel har sina risker och därmed olika metoder för att bekämpa exempelvis en brand, säger Bo Ericsson, vd för SFVF.

 

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser