< Tillbaka

Ny chef för Orio AB

Publicerad: 15 Sep 2022
Nicholas Tengelin är ny VD för Orio AB. Det meddelade Hedin Mobility Group i dag. Därmed ersätter Tengelin nuvarande VD Gustaf Ljunggren.

Tengelin kommer närmast från Volvo Cars där han bland annat jobbat med distribution och affärsutveckling, service- och reservdelsaffären och verksamhetsutveckling.

Han har också varit verksam inom Hogiakoncernen.

Orio är ett logistikföretag som från början var Saab Automobile Parts AB. Orio AB bildades 2009 och ägdes av staten efter att Saab ansökt om konkurs. I juni 2022 tog Hedin Mobility Group AB över 100 procent av aktierna i Orio. 

– Vi ser stora tillväxtmöjligheter för Orio så det är mycket glädjande att kunna välkomna Nicholas som ny VD för bolaget. Med gedigen erfarenhet inom logistik och distribution och djup kännedom om fordonsbranschen är han rätt person att leda Orio på resan framåt, säger Anders Hedin, ägare och VD för Hedin Mobility Group samt styrelseordförande för Orio AB.

– Oriio har den kunskap och infrastruktur som krävs för att möta efterfrågan i en industri som förändras snabbt med nya aktörer på väg in på marknaden. Jag ser fram emot att tillsammans med teamet tillvarata de möjligheter som ett ingående i Hedin Mobility Group ger och hoppas kunna bidra med den ledarskap och erfarenhet jag har med mig från liknande uppdrag, säger Nicholas Tengelin.

Gustaf Ljunggren, avgående VD för Orio AB avslutar därmed ett konsultuppdrag som nu löpt ut.

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan