Ny ARN-praxis kring rostskydd och garanti

Publicerad: 9 Jan 2020
Ford får bakläxa av ARN avseende garanti mot genomrostning samtidigt som Mekonomen frias.

Kunden reklamerade sin Ford till en för märket auktoriserad återförsäljare då hon upptäckte rost på bakluckan och innanför vänster bakdörr. Enligt återförsäljaren berodde skadorna på att Mekonomens rostskyddskontroll inte var korrekt utförd då verkstaden som utfört rostskyddskontrollen i samband med underhållsservice inte var auktoriserade. Återförsäljaren angav även att om bilen servats hos dem hade kundens rostskador blivit åtgärdade i enlighet med den tolvåriga garantin mot genomrostning.

Kunden riktade sitt krav mot både Ford och Mekonomen. Hon yrkade specifikt på att om ARN skulle anse att Mekonomens underhållsservice inklusive rostskyddskontroll inte skulle ha varit fackmässigt utfört, att Mekonomen skulle ersätta henne för kostnaden för att åtgärda rostskadorna hos Ford.  Mekonomen angav i sitt svar till nämnden att det inte är fackmässigt att hoppa över en rostskyddsinspektion i samband med underhållsservice då detta är ett servicemoment som ska utföras i enlighet med serviceprotokollet.

Ulf Stefansson, jurist hos SFVF nämner att ARN:s praxis även tidigare varit tydlig med att service som utförs av en fristående allbilsverkstad är likvärdig en service utförd hos en auktoriserad märkesverkstad. Enligt Stefansson visar återigen denna praxis att en fordonstillverkare inte kan lägga till diverse garantier till nybilsgarantin, och i synnerhet inte som servicepunkter i ordinarie serviceschema, för att sedan hävda att dessa moment måste utföras av verkstäder inom det auktoriserade nätverket.

Det kan aldrig vara okej att försöka runda EU:s gruppundantag för underhållsservice med diverse tilläggsgarantier. Sådana tilläggsgarantier med vertikala och konkurrensbegränsande villkor torde således strida mot EU:s gruppundantag enligt Stefansson. Så som jag ser det och som Mekonomen även påtalat i sitt svar till ARN så har verkstaden uppfyllt sina skyldigheter och kunden har gjort en underhållsservice i enlighet med fordonstillverkarens anvisningar. Verkstaden har uppfyllt sitt dokumentationskrav för att garantin mot genomrostning ska vara tillämpbar avslutar Stefansson.

Källa: ARN Änr. 2019–08617

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
28 Sep, 2021, Extern artikel
Falken sponsrar damlag i Tyskland
28 Sep, 2021, Extern artikel
Goodyear lanserar Fuelmax endurance
27 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
13 Okt, 2021
SFVF:s BILHANDELSJURIDIK – för fordonshandeln
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Tomas Ulander
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser