< Tillbaka

Nu startar nästa fas i omvandlingen av bilhandeln

Publicerad: 31 Jan 2021
- Sedan Mercedes införde agentavtal har jag väntat på nästa steg, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF). När kommer en och samma aktör ta hand om hela bilaffären, d v s sälja nytt och även ta hand om inbytet, och vem? Nu har vi fått svaret från Polestar.

Polestar börjar nu med en digital inbytesprocess via ett samarbete med BCA *.
För bilhandlare är kanske inte avbräcket så stort om man tappar nybilsförsäljningen, men när BCA tar hand om inbytet tappar bilhandlaren en större del av sin nuvarande marginal. Polestar säljer endast bilar på nätet med BCA som samarbetspartner, vilka är en av de större auktionssajterna i Europa av begagnade bilar.

Hos BCA kan du köpa fordon på flera olika sätt, alla auktioner finns tillgängliga online från din egen dator. För att göra inbytestestet behöver Polestars kunder dokumentera sin bils tillstånd genom användning av en mobiltelefon eller surfplatta. Jag tror det är en köp- och säljprocess som passar många bilköpare, säger Bo Ericsson.

Samarbetet mellan Polestar och BCA är en försmak av hur det kommer se ut i framtiden. I spåren av Covid-19 passar den här modellen in utmärkt för liknande bolag.

- En sak har nog tillverkare glömt, sambandet mellan var kunden köper sin bil och var den servas och repareras upphör. I olika mätningar som jag har sett vänder sig upp till 70% av bilköparen till samma företag som man köpte bilen av. Nu kommer kunderna åka till den verkstad där priset och tillgängligheten är bäst, avslutar Bo Ericsson.

* https://www.bca.com/sv/se/

 

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners