< Tillbaka

Foto Fisker, Inc.

Nu blåser nya vindar - Mekonomen Group auktoriserad för elbilen Fisker

Publicerad: 30 Maj 2021
Nu blir Mekonomen Group auktoriserad som servicepartner i Danmark, Norge och Sverige för elbilstillverkaren Fisker. Bilarna kommer att säljas digitalt där Mekonomen Groups koncept, på respektive marknad, kommer att leverera Fiskers tjänster. Mekonomen Group kommer också utöka sin grossistverksamhet med reservdelar och utbilda verkstäder för att ta hand om service och reparationer av bilarna.

Fiskerbilägare får sina nya fulladdade elbilar från Mekonomen Groups olika butikskoncept i Danmark, Norge och Sverige och har sedan tillgång till ett omfattande servicenätverk när det är dags för service eller reparation. Mekonomen Group har hittat en väl fungerande modell för samarbeten med elbilsaktörer och ser stora möjligheter med omställningen mot grönare teknik på fordonseftermarknaden.

”Vi är glada över att Fisker valt oss som samarbetspartner där vi tillsammans avser att utveckla en nytänkande och enkel logistikmodell och eftermarknadsaffär. Som möjliggörare av mobilitet är vår affär inte begränsad av vilken typ av fordon som kör på vägarna. Efterfrågan på mobilitet kommer att kvarstå, där vi ser stora möjligheter att ta en stark position i den omställning som sker mot nyare och grönare teknik på fordonseftermarknaden”, säger Petra Bendelin, direktör affärsutveckling och strategi på Mekonomen Group.

- Det här är mycket intressant utveckling i vår bransch. Jag tror vi kommer få se mer av den här typen av samarbetsavtal, säger Bo Ericsson vd på SFVF.

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners