< Tillbaka

T v Lars Bergmark. T h Folk och Försvars seminarium den 4 september. Foto: Svenska Fordonsbranschen

Nu är Svenska Fordonsbranschens vd på plats

Publicerad: 7 Sep 2023
I måndags började Lars Bergmark sitt nya uppdrag som vd för Svenska Fordonsbranschen. Och han inledde veckan med ett seminarium i en fråga där våra medlemmar har en viktig att spela.

Den 4 september inledde Lars Bergmark sitt nya uppdrag som vd för Svenska Fordonsbranschen. En av Lars första uppgifter blir att slutföra den pågående namnändringen av föreningen – från tidigare Sveriges Fordonsverkstäders Förening till vår nya förening Svenska Fordonsbranschen.

Men allra först på dagordningen stod att närvara på ett seminarium som föreningen Folk och Försvar höll och där utredningen ”Nationell samordning av försörjningsberedskapen” (JU 2021:10) presenterades.

– Utredningen föreslår att försörjningsberedskap skall komma att ligga under Myndigheten för Samhällsberedskap, MSB. Sverige behöver en samordnad nationell beredskapsplan och strategi med tydlig rollfördelning för motorreparationstjänster och reservdelsdistribution vid krig eller kris. Det är en fråga vi driver i Svenska Fordonsbranschen, säger Lars Bergmark.

För att i en kris- eller krigssituation i Sverige undvika lokala lösningar kommunvis vill Svenska Fordonsbranschen skapa ett resurseffektivt nätverk med verkstäder som blir uthålligt över tid. Därför driver vi ståndpunkten att det behövs en nationell planering och samordning. Vi bedömer också att Sverige, som ny medlem i Nato behöver visa att vi har förmågan att understödja samhället och försvaret med att reparera och underhålla alla typer av fordon.

Läs mer om Lars Bergmark: Han blir ny vd för Svenska Fordonsbranschen

Läs mer om hur Sv Fordonsbranschen vill se verkstädernas roll i en nationell beredskapsplan HÄR

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu

076-493 10 85

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan