< Tillbaka

Norsk aktör vill bli störst på bildelning i Norden

Publicerad: 22 Jun 2022
Det norska mobilitetsföretaget Hyre, som ägs av Møller Mobility Group, håller på att etablera sig i Stockholm för att vinna bildelningskampen i Norden.

Företaget etablerades i Norge 2017 och har gått från 40 till 1 600 fordon i Oslo, Bergen och Trondheim på fyra år. Efter etablering i Sverige och Danmark kommer Hyre bli det största bildelningsföretaget i Norden. Møller Mobility Group äger 77 procent av företaget. 

– I dag står flera bilar från Hyre klara att användas i flera städer och i slutet av sommaren har vi 150 fordon på plats i Stockholm, säger Nils Petter Nordbø, VD på Hyre till bilnytt.no.

Ledningen menar att vi bara har sett början på företagets framgång och att det inte finns något skäl att äga en elbil i Stockholm. Att andra företag har misslyckats med bildelningstjänster tror Nordbø beror på för höga priser.

– Vi har ett koncept som fungerar och ett pris som gör bildelning till en bra affär. Det har gjort oss till Nordens största och en av världens fortast växande bildelningstjänster, säger David Öberg, VD för Hyre Sverige.

Bilarna kan hyras per timme eller flera dagar, bokas eller hämtas spontant och låses upp med mobiltelefonen. När du inte behöver bilen längre parkerar du den där du hämtade den och avslutar resan i appen. På hemsidan visas exempel på bilar som alla kostar under 100 kronor per timme och från 495 kronor per dygn. 150 fria kilometer per dygn ingår, därefter är milpriset 30 kronor. 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan