< Tillbaka

Norsk aktör vill bli störst på bildelning i Norden

Publicerad: 22 Jun 2022
Det norska mobilitetsföretaget Hyre, som ägs av Møller Mobility Group, håller på att etablera sig i Stockholm för att vinna bildelningskampen i Norden.

Företaget etablerades i Norge 2017 och har gått från 40 till 1 600 fordon i Oslo, Bergen och Trondheim på fyra år. Efter etablering i Sverige och Danmark kommer Hyre bli det största bildelningsföretaget i Norden. Møller Mobility Group äger 77 procent av företaget. 

– I dag står flera bilar från Hyre klara att användas i flera städer och i slutet av sommaren har vi 150 fordon på plats i Stockholm, säger Nils Petter Nordbø, VD på Hyre till bilnytt.no.

Ledningen menar att vi bara har sett början på företagets framgång och att det inte finns något skäl att äga en elbil i Stockholm. Att andra företag har misslyckats med bildelningstjänster tror Nordbø beror på för höga priser.

– Vi har ett koncept som fungerar och ett pris som gör bildelning till en bra affär. Det har gjort oss till Nordens största och en av världens fortast växande bildelningstjänster, säger David Öberg, VD för Hyre Sverige.

Bilarna kan hyras per timme eller flera dagar, bokas eller hämtas spontant och låses upp med mobiltelefonen. När du inte behöver bilen längre parkerar du den där du hämtade den och avslutar resan i appen. På hemsidan visas exempel på bilar som alla kostar under 100 kronor per timme och från 495 kronor per dygn. 150 fria kilometer per dygn ingår, därefter är milpriset 30 kronor. 

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan