NIO etablerar Europas första NIO House i Oslo

Publicerad: 20 Maj 2021
Nyligen presenterade NIO sina planer för sin norska verksamhet. NIO kommer att bygga ett eget försäljnings- och servicenätverk i Norge på ytterligare fem orter. NIO ska bygga ett fullfjädrat ekosystem som inkluderar elbilar, servicetjänster, digitala upplevelser, livsstilserbjudanden och en användargemenskap baserad på fordonen.

Förutom NIO House kommer NIO att etablera så kallade NIO Spaces på flera platser i Norge. NIO Spaces är mindre showrooms som fokuserar på lokal service. År 2022 kommer NIO Spaces att etableras i fyra städer: Bergen, Stavanger, Trondheim och Kristiansand.

NIO House är inte bara en plats att sälja bilar, det här är en plats att bo på för NIO:s användare. Enligt NIO består varje NIO House av sju huvudområden där kunderna kan utforska, koppla av, lära sig, träna, arbeta, njuta av en kopp kaffe och träffa nya människor – med avsikt att ge extra inspiration och glädje i vardagen.

NIO:s "Power Swap Auto Park" kommer till Norge, där bilens batterier byts ut med hjälp av en maskin. Det enda ägaren behöver göra är att köra in i en specialdesignad bytesstation. Det kommer att byggas fyra Swap-stationer i och runt Oslo under 2021, så att kunderna inte behöver oroa sig för räckvidden. Nästkommande Swap-stationer blir i Bergen, Trondheim, Stavanger och Kristiansand 2022. I slutet av 2022 beräknar NIO att företaget kommer att ha 16 batteribytesstationer i drift i Norge, för att täcka de största städerna och de mest trafikerade resvägarna. Därutöver kommer NIO också att tillhandahålla en upphämtnings- och leveranstjänst, förutom mobila enheter, för att ge användarna en "problemfri" tjänst.

- Kul med lite nya grepp som säkert snart även kommer till Sverige spår jag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäder Förening (SFVF).

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
16 Jun, 2021, Extern artikel
Goodyears rapport över åtgärder 2020
16 Jun, 2021, Extern artikel
Nokian Ground Kare Semi-Slick för grävlastare
15 Jun, 2021, Extern artikel
Ev-däck från Hankook på Audi e-tron GT
15 Jun, 2021, Extern artikel
NDI kartlägger vinsterna med VF-däck
14 Jun, 2021, Extern artikel
Podd med Göran Bengtsson – Yokohama
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
1 Jun, 2021, Extern artikel
Gotland ring har blivit längre
31 Maj, 2021, Extern artikel
Skodas elbil Enyaq iV testad
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri - välj själv när du vill genomföra kursen
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv webbkurs
26 Aug, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser