< Tillbaka

NIO etablerar Europas första NIO House i Oslo

Publicerad: 20 Maj 2021
Nyligen presenterade NIO sina planer för sin norska verksamhet. NIO kommer att bygga ett eget försäljnings- och servicenätverk i Norge på ytterligare fem orter. NIO ska bygga ett fullfjädrat ekosystem som inkluderar elbilar, servicetjänster, digitala upplevelser, livsstilserbjudanden och en användargemenskap baserad på fordonen.

Förutom NIO House kommer NIO att etablera så kallade NIO Spaces på flera platser i Norge. NIO Spaces är mindre showrooms som fokuserar på lokal service. År 2022 kommer NIO Spaces att etableras i fyra städer: Bergen, Stavanger, Trondheim och Kristiansand.

NIO House är inte bara en plats att sälja bilar, det här är en plats att bo på för NIO:s användare. Enligt NIO består varje NIO House av sju huvudområden där kunderna kan utforska, koppla av, lära sig, träna, arbeta, njuta av en kopp kaffe och träffa nya människor – med avsikt att ge extra inspiration och glädje i vardagen.

NIO:s "Power Swap Auto Park" kommer till Norge, där bilens batterier byts ut med hjälp av en maskin. Det enda ägaren behöver göra är att köra in i en specialdesignad bytesstation. Det kommer att byggas fyra Swap-stationer i och runt Oslo under 2021, så att kunderna inte behöver oroa sig för räckvidden. Nästkommande Swap-stationer blir i Bergen, Trondheim, Stavanger och Kristiansand 2022. I slutet av 2022 beräknar NIO att företaget kommer att ha 16 batteribytesstationer i drift i Norge, för att täcka de största städerna och de mest trafikerade resvägarna. Därutöver kommer NIO också att tillhandahålla en upphämtnings- och leveranstjänst, förutom mobila enheter, för att ge användarna en "problemfri" tjänst.

- Kul med lite nya grepp som säkert snart även kommer till Sverige spår jag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäder Förening (SFVF).

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners