NIO etablerar Europas första NIO House i Oslo

Publicerad: 20 Maj 2021
Nyligen presenterade NIO sina planer för sin norska verksamhet. NIO kommer att bygga ett eget försäljnings- och servicenätverk i Norge på ytterligare fem orter. NIO ska bygga ett fullfjädrat ekosystem som inkluderar elbilar, servicetjänster, digitala upplevelser, livsstilserbjudanden och en användargemenskap baserad på fordonen.

Förutom NIO House kommer NIO att etablera så kallade NIO Spaces på flera platser i Norge. NIO Spaces är mindre showrooms som fokuserar på lokal service. År 2022 kommer NIO Spaces att etableras i fyra städer: Bergen, Stavanger, Trondheim och Kristiansand.

NIO House är inte bara en plats att sälja bilar, det här är en plats att bo på för NIO:s användare. Enligt NIO består varje NIO House av sju huvudområden där kunderna kan utforska, koppla av, lära sig, träna, arbeta, njuta av en kopp kaffe och träffa nya människor – med avsikt att ge extra inspiration och glädje i vardagen.

NIO:s "Power Swap Auto Park" kommer till Norge, där bilens batterier byts ut med hjälp av en maskin. Det enda ägaren behöver göra är att köra in i en specialdesignad bytesstation. Det kommer att byggas fyra Swap-stationer i och runt Oslo under 2021, så att kunderna inte behöver oroa sig för räckvidden. Nästkommande Swap-stationer blir i Bergen, Trondheim, Stavanger och Kristiansand 2022. I slutet av 2022 beräknar NIO att företaget kommer att ha 16 batteribytesstationer i drift i Norge, för att täcka de största städerna och de mest trafikerade resvägarna. Därutöver kommer NIO också att tillhandahålla en upphämtnings- och leveranstjänst, förutom mobila enheter, för att ge användarna en "problemfri" tjänst.

- Kul med lite nya grepp som säkert snart även kommer till Sverige spår jag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäder Förening (SFVF).

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser