< Tillbaka

Möller Mobility Group och Microsoft vill gemensamt revolutionera en hel bransch

Publicerad: 14 Sep 2021
Investeringen är på flera hundra miljoner kronor när Möller Mobility Group går samman med Microsoft och Annata för att förändra hela fordonsindustrin. Häromdagen informerade Möller Mobility Group om att de kommer ingå ett betydande avtal med en internationell aktör inom IT eller digitala tjänster. Nu står det klart att Möller Mobility Group har tecknat en avsiktsförklaring med Microsoft och Annata.

Parterna kommer att undersöka möjligheterna att utveckla nya och moderna standarder för fordonsindustrin. Det börjar med en total transformation av hur Möller Mobility Group fungerar, rapporterar bolaget. Fordonsindustrin förändras snabbt och i stort behov av nya digitala plattformar och strukturer.

"För att möta denna utveckling, och för att vara förberedd för framtiden, investerar Möller Mobility Group kraftigt och ingår ett långsiktigt avtal med Microsoft och dess partner Annata", rapporterar Möller Mobility Group.

"Avtalet kan bidra till att revolutionera en hel bransch", rapporterar bolaget, som kommer att titta på möjligheten att utveckla den digitala plattformen för fordonsindustrin.

Annata är ett isländskt företag som förser sina egna webbplatser med omfattande lösningar för fordonsindustrin, byggda för att täcka ett brett spektrum av företag som är involverade i produktion, distribution, marknadsföring, försäljning och underhåll av motorfordon och komponenter.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
29 Nov, 2022, Extern artikel
BKT lanserar larvband i gummi
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners