< Tillbaka

Eclipse Cross

Mitsubishi tillbaka till Europa

Publicerad: 23 Okt 2020
Nu kommer Mitsubishi Eclipse Cross lanseras och den är 4,54 meter, vilket bara är en halv cm kortare än Mazda CX-5 och 5,5 cm kortare än Toyota Rav4. Tidigare har vi fått information om att Mitsubishi skulle frysa lanseringen av nya modeller i Europa de närmaste åren, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

För några veckor sedan rapporterades det dock att den nya laddningsbara hybrid Eclipse Cross hade bekräftats för försäljning i Tyskland och i Norge.

I början av nästa år bekräftas det att Eclipe Cross PHEV kommer att finnas tillgängligt hos norska Mitsubishi-återförsäljare. Framgången har under många år varit stor med Mitsubishi Outlander PHEV och det är sannolikt att även Eclipse Cross PHEV är en bil som kommer att slå mycket bra.

Eclipse Cross PHEV är utrustad med samma tvåmotoriga 4WD-system som finns i Mitsubishi Outlander. Det sitter en elmotor fram och en elmotor bak. Dessutom har den ett framdrivningsbatteri med hög kapacitet och en 2,4-liters MIVEC-motor.

Beslutet att lämna Europa står fortfarande kvar och det är inte säkert att tillverkaren har ändrat sina planer på att frysa kommande lanseringar i Europa, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners