MITSU ÖVERRASKAR IGEN – NU KOMMER NYA MODELLER TILL SVERIGE ÄNDÅ

Publicerad: 2 Nov 2021
Mitsubishis äventyr i Sverige är verkligen upp och ned. Lämna Sverige, stanna i Sverige, ny GA i Sverige, inga nya modeller, två nya Europa-producerade modeller, men förmodligen inte till Sverige. Nu nya modeller till Sverige!

Först skulle de lämna Sverige och återförsäljarna tog sig för pannan och undrade hur de skulle överleva utan Outlander, som länge var en av Sveriges mest sålda laddhybrid. Beslutet var en del av en strategi som Mitsubishi Motors kallade ”Small but beautiful” och som skulle rikta fokus till Sydostasien. 

Återförsäljarna sades upp. Sedan kom Mitsu tillbaka med en avsiktsförklaring med KW Bruun som ny GA i våras. I somras blev det klart med KW Bruun, men beskedet var tydligt - inga av Mitsubishis relanseringar av gamla modeller ska certifieras för Europa. Återförsäljarna deppade.

”Mitsubishi Motors har implementerat strukturella reformer i Europa och vårt beslut att frysa utvecklingen för nya bilar för den europeiska marknaden kvarstår” meddelade Takao Kato, vd för Mitsubishi Motors globalt.

När det meddelades att de uppsagda återförsäljarna skulle tillfrågas om nya kontrakt meddelade Renault att man skulle producera två nya Mitsubishimodeller i Frankrike från år 2023, som ett led i alliansen med Renault och Nissan.

Även om Mitsubishi då tog tillbaka beslutet att lämna Sverige skulle inte alla nya modeller lanseras i Sverige. Däremot skulle Renault-fabriken producera två nya modeller av Mitsubishi och dessa skulle lanseras på ett par utvalda europeiska marknader, men få trodde att Sverige skulle vara en av dessa. 

En av modellerna som nämndes då var laddhybriden Mitsubishi Eclipse Cross och ytterligare en modell. 

Nu går KW Bruun ut med att nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid lanseras och även stadsbilen Mitsubishi Space Star. 

– Mitsubishi är redan i dag ett välkänt bilmärke i Sverige och har ett fint rykte som ett prisvärt alternativ när det framför allt kommer till plug-in hybrider och elektrifiering. Vår förhoppning är att kunna bygga vidare på detta genom att i ett första skede lansera Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid, men sedan även andra prisvärda modeller, säger Tobias Pettersson på KW Bruun. 

Generalagenten ska även lansera kundkonceptet Evolution, som samla tjänster som finansiering, försäkring och betalkort.

Text: MARIA ERIKSSON

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners