Thomas Linning, MG Motor Danmark A/S (till vänster) & Martin Jensen, Digital-Servicebook.com. (till höger)

MG Motor Danmark A/S väljer Digital-Servicebook.com för servicedokumentation

Publicerad: 30 Jun 2020
Det ikoniska bilmärket MG är tillbaka i Danmark, initialt med den elektriska ZS EV. MG ZS EV finns i två varianter - Comfort och Luxury, båda är 100% elektriska crossover-modeller. Med återlanseringen av varumärket MG har den danska importören online-försäljning, där du köper bilen i webbutiken. Du kan också boka en virtuell presentation i en av de fyra MG-butikerna, som naturligtvis också erbjuder provturer.

Den digitala strategin för marknaden är orsaken till att MG Motor Danmark A/S har samarbetat med Digital-Servicebook.com. Digital-Servicebook.com tillhandahåller redan dokumentation av digitala tjänster i flera länder och för olika bilmärken.

- Den här utvecklingen har vi förutspått en längre tid, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF).

Det finns många fördelar med en digital servicebok för kunder och fordonsägare. En uppdaterad servicebok är en viktig tillgång för bilägaren i samband med garantireparationer eller för försäljningsändamål. En uppdaterad servicebok ökar bilens återförsäljningsvärde eftersom den nya ägaren enkelt kan kontrollera servicehistoriken. Med kontinuerlig registrering av bilens körsträcka säkerställs det också att det inte går att fuska med hur långt bilen har gått.

Den digitala serviceboken innehåller all service- och underhållsinformation som har utförts på bilen. Samtidigt som bilägaren kan se information om bilens märke, modell, typ, motor, ramnummer och om bilen är skuldsatt, försäkrad, besiktigad och om vägskatten är betald.

Till skillnad med tryckta serviceböcker riskerar bilägaren inte att förlora serviceboken under hela bilens livslängd. Bilägaren kan alltid uppdatera information, byta verkstad och överlämna serviceboken till en annan användare om han/hon säljer bilen.

Med samarbetet blir Digital-Servicebook.com den officiella MG-serviceboken, där serviceregistrering och historik för MG-bilar finns lagrat, precis som EU föreskriver. Samtidigt erbjuder MG Motor Danmark A/S gratis tillgång till Digital-Servicebook.com, där serviceregistrering av MG-bilar är möjlig i framtiden.

Chef för efterförsäljning på MG Motor Danmark A/S, Thomas Linning, kommenterar: ”Med lanseringen av MG i Danmark och den digitala framtiden vi möter var det naturligt att titta på produkter som ger konsumenten extra värde. Digital-Servicebook.com blev ett naturligt val.”

- Vi är oerhört stolta över att MG Motor Danmark A/S har valt Digital-Servicebook.com som leverantör, säger Martin Jensen vd på Digital-Servicebook.com.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
28 Sep, 2021, Extern artikel
Falken sponsrar damlag i Tyskland
28 Sep, 2021, Extern artikel
Goodyear lanserar Fuelmax endurance
27 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook lanserar skor tillverkade av återvunna däck
24 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli och Lamborghini Countach firar 50 år
23 Sep, 2021, Extern artikel
Bileko förstärker i Stockholm
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
13 Okt, 2021
SFVF:s BILHANDELSJURIDIK – för fordonshandeln
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Tomas Ulander
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser