< Tillbaka

Mercedes före Tesla med självkörande bilar

Publicerad: 10 Dec 2021
Mercedes blir första biltillverkaren att erbjuda självkörande bilar, men då måste bilen hålla en hastighet under 60 kilometer i timmen.

Mercedes-Benz blir första bilföretag som klarar de hårda juridiska krav för att få godkänt för sina självkörande bilar. Det är tyska transportmyndigheten KBA som har godkänt systemet och därmed banat väg för att Mercedes kan erbjuda systemet internationellt så länge det inte strider mot nationell lag

Tyskland tar därmed en ledande roll i att öppna upp för det som kallas ”nivå 3-system”. 

De första bilägarna till S-Class kommer få en ”drive pilot” under första halvåret 2022, som möjliggör självkörande inställning i hastigheter under 60 kilometer i timmen i tung trafik och vid köer på framför allt tyska Autobahn. 

Autopiloten gör att föraren kan syssla med annat under tiden, som att använda den centralt placerade skärmen för att utföra lite online shopping eller gå igenom sina mail. 

– Vi har arbetat i många år för att kunna realisera vår vision om självkörande bilar. Med det här LIDAR-baserade systemet har vi utvecklat en innovativ teknologi till våra bilar som erbjuder kunderna en unik, lyxig körupplevelse och ger de mer tid. Vi är den första tillverkaren att installera självkörande teknik i en serie bilar i Tyskland, säger Markus Schäfer, Daimler AG.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
29 Nov, 2022, Extern artikel
BKT lanserar larvband i gummi
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners