< Tillbaka

Mercedes-Benz kommer att lansera agentmodell i Tyskland 2023

Publicerad: 27 Aug 2021
Mercedes-Benz Tyskland och handelspartnerna har gemensamt beslutat om framtidens försäljningsavdelning: Alla 98 återförsäljare kommer få den nya agenturmodellen med start i Tyskland 2023. "Vi är glada och tacksamma över att våra partners har gett vår agenturmodell så mycket godkännande", säger Jörg Heinermann, chef för Mercedes-Benz Cars Sales Germany (MBD). ”Med de nya avtalen erbjuder vi återförsäljare möjlighet att koncentrera sig ännu bättre på sina kunders behov. Med agenturmodellen inför vi i branschen en viktig milstolpe med en ny försäljningsmodell. Vi har kommit fram till ett partnerskapsavtal med våra återförsäljare och fortsätter därmed framgångssagan med Mercedes-Benz Sales Germany."

I framtiden kommer kunderna att få ännu större frihet att välja sin egen försäljningskanal: oavsett om de utbyter idéer med produktexperter hos återförsäljaren, får information online och köper online, eller både digitalt och fysiskt med återförsäljare.  

Återförsäljarna spelar en central roll i den så kallade kundupplevelsen och möjliggör en sömlös kundresa - från forskningsfasen genom köpet till fordonsöverlämnandet.  Ytterligare fördelar för kunderna är ökad transparens och ett ännu större urval av fordon, som i framtiden kommer att omfatta det rikstäckande utbudet av fordon.  Den nya modellen erbjuder återförsäljare möjlighet att i framtiden agera mellanhand och att koncentrera sig ännu mer än tidigare på kunden och hans support.

Källa: Daimler AG

 

 

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

2 Dec, 2022, Extern artikel
Continental förvärvar Backes Transportbandservice AB
1 Dec, 2022, Extern artikel
Stigande priser på drivmedel förändrar körbeteende
1 Dec, 2022, Extern artikel
Trelleborg åläggs att betala böter
30 Nov, 2022, Extern artikel
BKT – sluta fylla däcken med vatten
30 Nov, 2022, Extern artikel
Ny isgreppsmärkning på däcksidan
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners