Mercedes-Benz kommer att lansera agentmodell i Tyskland 2023

Publicerad: 27 Aug 2021
Mercedes-Benz Tyskland och handelspartnerna har gemensamt beslutat om framtidens försäljningsavdelning: Alla 98 återförsäljare kommer få den nya agenturmodellen med start i Tyskland 2023. "Vi är glada och tacksamma över att våra partners har gett vår agenturmodell så mycket godkännande", säger Jörg Heinermann, chef för Mercedes-Benz Cars Sales Germany (MBD). ”Med de nya avtalen erbjuder vi återförsäljare möjlighet att koncentrera sig ännu bättre på sina kunders behov. Med agenturmodellen inför vi i branschen en viktig milstolpe med en ny försäljningsmodell. Vi har kommit fram till ett partnerskapsavtal med våra återförsäljare och fortsätter därmed framgångssagan med Mercedes-Benz Sales Germany."

I framtiden kommer kunderna att få ännu större frihet att välja sin egen försäljningskanal: oavsett om de utbyter idéer med produktexperter hos återförsäljaren, får information online och köper online, eller både digitalt och fysiskt med återförsäljare.  

Återförsäljarna spelar en central roll i den så kallade kundupplevelsen och möjliggör en sömlös kundresa - från forskningsfasen genom köpet till fordonsöverlämnandet.  Ytterligare fördelar för kunderna är ökad transparens och ett ännu större urval av fordon, som i framtiden kommer att omfatta det rikstäckande utbudet av fordon.  Den nya modellen erbjuder återförsäljare möjlighet att i framtiden agera mellanhand och att koncentrera sig ännu mer än tidigare på kunden och hans support.

Källa: Daimler AG

 

 

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

RÄTT LOGGA BVP

20 Jan, 2022, Extern artikel
Hankook i ny Skandinavisk satsning på motorsport
19 Jan, 2022, Extern artikel
Däckpartner ökar sin satsning på tunga däck
19 Jan, 2022, Extern artikel
Stort intresse för Automässan 2023
18 Jan, 2022, Extern artikel
Michelin lanserar Road 6 & Road 6 GT
18 Jan, 2022, Extern artikel
Elbilens framgång ställer nya krav på däcken
17 Jan, 2022, Extern artikel
Långresa i vinterväglag med Tesla Model 3
16 Jan, 2022, Extern artikel
Gammal mot ny Range Rover
15 Jan, 2022, Extern artikel
BMW:s nya bil kan ändra färg med ett knapptryck
10 Jan, 2022, Extern artikel
Polestar 2 Performance Upgrade – 68 extra hästar
23 Nov, 2021, Extern artikel
Present till bilintresserad – Vad kan man köpa?
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser