< Tillbaka

Mekonomens bästa år någonsin

Publicerad: 11 Feb 2022
När Mekonomen Group ska sammanfatta 2021 gör man det i grönt. Nu har 1 500 av deras verkstäder utbildat sin personal så att verkstaden uppfyller kraven enligt deras egen standard E+ nivå 1.

Med denna gröna inledning på bokslutet hoppas de få in många elbilar i verkstaden. De beskriver det som om de har ett försprång gentemot sina kolleger i norra Europa. Pehr Oscarson lyfter också fram priset som Mekonomen Group fick i oktober, och som Fordonsproffs då skrev om, då de fick Retail Awards i kategorin årets logistiksatsning för sina två centrallager där 70 procent av alla order hanteras i en automatiserad logistiklösning.

Nästa år är det 50 år sedan Mekonomen grundades. Det firas med stark finansiell ställning, som bland annat nåtts genom uppköp av bland andra FTZ i Danmark, Inter-Team i Polen och Sörensen og Balchen i Norge. 

Årsresultatet var alltså gott, trots ett lite svagare fjärde kvartal. Faktiskt det mest lönsamma hittills för Mekonomen Group. Dagens Industri noterade däremot att företagets rörelseresultat försvagats 15 procent till 173 miljoner kronor från 260 miljoner året innan, med minskad marginal från 9 till 5 procent. 

Koncernchef Per Oscarson menade att de ändå ansåg det var ett bra kvartal med stabil avkastning och ett fantastiskt år och att det är svårt att jämföra kvartal 4 mot förra året eftersom de då hade en försäkringsersättning för dataintrång, vilket gör att det uppstår en obalans.

Koncernchefen Pehr Oscarson uteslöt inte nya investeringar, både organiska och genom uppköp av andra verksamheter.  I Norge ökade Meca och Mekonomen i fjärde kvartalet från 493 till 526 miljoner svenska kronor, vilket var en ökning med 6,7 procent. 

Text: MARIA ERIKSSON

 

 

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan