Mekonomen investerar i elbilar och presenterar en expansiv strategi

Publicerad: 10 Mar 2021
Petra Bendelin, Director business development and strategy på Mekonomen Group, och Pehr Oscarson, VD för Mekonomen Group, presenterar tillväxtplanerna och flera nya koncept.

Koncernen tar nu nästa steg i sin strategi och siktar på en omsättning på 15 miljarder norska kronor senast 2025. Det justerade resultatet bör också uppgå till 1,5 miljarder norska kronor under samma år. I jämförelse var det 937 miljoner svenska kronor förra året.

Mekonomen Group har sedan 2010 haft en genomsnittlig årlig tillväxt på 13%, vilket till stor del beror på förvärv av bland annat Sørensen och Balchen, Meca i Sverige och Norge samt danska FTZ och Inter-Team i Polen. Tillväxten under de närmaste åren kommer från både organisk tillväxt och förvärv:

”Vi ser tre sätt att skapa aktieägarvärde i framtiden; tillväxt genom förvärv, investeringar i vår befintliga verksamhet och utdelningar till våra aktieägare. Vi har omfattande kompetens inom hur vi skapar synergier och lönsamhet genom tidigare större förvärv och är öppna för en sådan process om och när vi hittar rätt bolag", säger Pehr Oscarson.

Något som ingår i den nya strategin är Mekonomens nya koncept för elbilsservice, E+. Redan nästa år kommer Mekonomen Group att ha 1 500 workshops som uppfyller kraven för E+. Konceptet ska garantera att verkstäderna har rätt kompetens och utrustning för att ta hand om elbilar. Utrullningen sker i samarbete med koncernens workshoppar.

”Vi startade omställningen till elbilar på allvar redan 2012 när vi lanserade de första el- och hybridutbildningarna för våra verkstäder. Vi baserar vår standard på marknadens nationella lagstiftning och rekommendationer om utbildning, hantering och villkorskrav för att ta hand om elbilar”, säger Petra Bendelin.

I Sverige lanserar Mekonomen Group även ett serviceavtal för både nya och begagnade bilar till ett fast pris varje månad. Koncernen anser att de avtal som finns idag ofta innehåller dolda kostnader och visar som ett exempel på bilägarens krav på att kombinera serviceavtalserbjudandet med en särskild finansieringslösning vid köp av en ny eller begagnad bil.

”Vi går in på denna del av marknaden på ett transparent sätt, med tydliga priser och enkla villkor. Vi har baserat vår prissättning på fem nivåer som inkluderar nästan alla bilar, oavsett om du kör en ny eller en bil som har rullat i några år eller elbil”, säger Petra Bendelin.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners