< Tillbaka

Mekonomen Group satsar på mobila verkstadstjänster

Publicerad: 15 Mar 2022
Mekonomen Group tänker nytt och innovativt och satsar på mobila verkstadstjänster. Efter att ha investerat i ett servicebolag kommer de erbjuda mobila verkstadstjänster både i Sverige och Norge samt försäljning av elbilar.

– Vi är glada över att alliera oss med ett nytänkande och innovativt team hos Omnicar. Med Omnicars tjänster breddar vi vårt erbjudande med större valmöjligheter för kunderna till ett enklare billiv. Med vår storlek kommer vi att kunna bidra till Omnicars tillväxt och expansion till fler marknader i Norden, säger Petra Bendelin, direktör för affärsutveckling och strategi på Mekonomen Group.

Omnicar är ett svenskt bolag som redan byggt upp tjänster som mobil serviceaktör i Danmark. Det är tjänster som både tilltalat företag och privatpersoner. Mekonomen Group har förvärvat 20,5 procent av bolaget. Nu kommer både Sverige och Norge erbjudas samma mobila verkstadstjänster. 

Mikkel K Christensen, vd för Omnicar Holding AB:

– Vi har utvecklat ett unikt koncept som erbjuder kunderna en femstjärnig bekvämlighetsbaserad bilservice. Varför köra till en verkstad när Omnicar kan serva din bil där och när det passar dig bäst, säger Mikkel K Christensen.

Sedan 2021 har Omnicar en IT-plattform som, enligt Christensen, underlättar möjligheterna att växa och han tror också att Mekonomen är en strategisk partner med många fördelar.

Omnicar omsatte 18 miljoner kronor 2021 och har för närvarande tolv mobila servicetekniker i Danmark. 

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan