< Tillbaka

Mekonomen Group satsar på mobila verkstadstjänster

Publicerad: 15 Mar 2022
Mekonomen Group tänker nytt och innovativt och satsar på mobila verkstadstjänster. Efter att ha investerat i ett servicebolag kommer de erbjuda mobila verkstadstjänster både i Sverige och Norge samt försäljning av elbilar.

– Vi är glada över att alliera oss med ett nytänkande och innovativt team hos Omnicar. Med Omnicars tjänster breddar vi vårt erbjudande med större valmöjligheter för kunderna till ett enklare billiv. Med vår storlek kommer vi att kunna bidra till Omnicars tillväxt och expansion till fler marknader i Norden, säger Petra Bendelin, direktör för affärsutveckling och strategi på Mekonomen Group.

Omnicar är ett svenskt bolag som redan byggt upp tjänster som mobil serviceaktör i Danmark. Det är tjänster som både tilltalat företag och privatpersoner. Mekonomen Group har förvärvat 20,5 procent av bolaget. Nu kommer både Sverige och Norge erbjudas samma mobila verkstadstjänster. 

Mikkel K Christensen, vd för Omnicar Holding AB:

– Vi har utvecklat ett unikt koncept som erbjuder kunderna en femstjärnig bekvämlighetsbaserad bilservice. Varför köra till en verkstad när Omnicar kan serva din bil där och när det passar dig bäst, säger Mikkel K Christensen.

Sedan 2021 har Omnicar en IT-plattform som, enligt Christensen, underlättar möjligheterna att växa och han tror också att Mekonomen är en strategisk partner med många fördelar.

Omnicar omsatte 18 miljoner kronor 2021 och har för närvarande tolv mobila servicetekniker i Danmark. 

Text: MARIA ERIKSSON

Kopiera länk
Copy
18 Apr, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Stockholm: Bilyaa Group AB, Hovslagarevägen 37, Sollentuna, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
9 Maj, 2023
SFVF - VERKSTADSJURIDIK – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Sundsvall: Scandic Sundsvall City, Trädgårdsgatan 31, Utbildningsledare: Bo Ericsson, SFVF
Visa fler händelser

PRENUMERERA NYHETSBREV(3)

 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan