< Tillbaka

MECA och Mekonomen samarbetar kring leveranser

Publicerad: 6 Apr 2022
Efter att MECA och Mekonomen numera är ett företag i Norge inleds nu ett projekt där verkstäder delar byggnad och samarbetar kring distribution av reservdelar.

Det är de två verkstäderna MECA och Mekonomen i norska Lillehammer som nu blir sambos och testar det nya konceptet. De kommer emellertid ha kvar sin egen entré till verkstaden och sina egna koncept.

Det var Motorbransjen.no som i höstas skrev att kedjorna Mekonomen och MECA i Norge slås ihop till Mekonomen Company AS och dess chef Geir Hoff bedyrade då att kedjorna skulle vara kvar som två enskilda verkstäder.

Nu startas emellertid ett försök där verkstäderna ingått ett partnerskap. MECA och Mekonomen delar anläggning mitt i Lillehammer och nu ska de också ha gemensamma leveranser av delar från den transportbil som dagligen kör flera turer ut till verkstäder med reservdelar. 

Tanken är att göra distributionen mer effektiv, snabb och hållbar. Försöket underlättar också för verkstäderna som nu kommer kunna beställa delar från olika lager. MECA har ett lager i Norge de kallar ”Express” medan Mekonomen har sitt fullsortimentslager eftersom centrallagret ligger i Sverige. 

Om pilotprojektet lyckas kommer det införas i flera städer i Norge.

Fordonsproffs frågade Petra Bendelin, Direktör för affärsutveckling och Strategi på Mekonomen Group, om liknande satsningar skulle vara aktuella för svenska marknaden.

– Vi strävar efter högsta tillgänglighet av våra produkter och tjänster för att möjliggöra mobilitet. Vi utvärderar kontinuerligt vårt distributionsnätverk för att säkerställa minskad klimatpåverkan och minskade kostnader utan att tumma på vårt heltäckande erbjudande till kunderna. Det är ett spännande initiativ i Lillehammer som vi kommer att utvärdera, säger Petra Bendelin.

Text: MARIA ERIKSSON

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan