MECA och Mekonomen samarbetar kring leveranser

Publicerad: 6 Apr 2022
Efter att MECA och Mekonomen numera är ett företag i Norge inleds nu ett projekt där verkstäder delar byggnad och samarbetar kring distribution av reservdelar.

Det är de två verkstäderna MECA och Mekonomen i norska Lillehammer som nu blir sambos och testar det nya konceptet. De kommer emellertid ha kvar sin egen entré till verkstaden och sina egna koncept.

Det var Motorbransjen.no som i höstas skrev att kedjorna Mekonomen och MECA i Norge slås ihop till Mekonomen Company AS och dess chef Geir Hoff bedyrade då att kedjorna skulle vara kvar som två enskilda verkstäder.

Nu startas emellertid ett försök där verkstäderna ingått ett partnerskap. MECA och Mekonomen delar anläggning mitt i Lillehammer och nu ska de också ha gemensamma leveranser av delar från den transportbil som dagligen kör flera turer ut till verkstäder med reservdelar. 

Tanken är att göra distributionen mer effektiv, snabb och hållbar. Försöket underlättar också för verkstäderna som nu kommer kunna beställa delar från olika lager. MECA har ett lager i Norge de kallar ”Express” medan Mekonomen har sitt fullsortimentslager eftersom centrallagret ligger i Sverige. 

Om pilotprojektet lyckas kommer det införas i flera städer i Norge.

Fordonsproffs frågade Petra Bendelin, Direktör för affärsutveckling och Strategi på Mekonomen Group, om liknande satsningar skulle vara aktuella för svenska marknaden.

– Vi strävar efter högsta tillgänglighet av våra produkter och tjänster för att möjliggöra mobilitet. Vi utvärderar kontinuerligt vårt distributionsnätverk för att säkerställa minskad klimatpåverkan och minskade kostnader utan att tumma på vårt heltäckande erbjudande till kunderna. Det är ett spännande initiativ i Lillehammer som vi kommer att utvärdera, säger Petra Bendelin.

Text: MARIA ERIKSSON

Maria.eriksson@sfvf.eu

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners