< Tillbaka

Evans Halshaw, en av de bilhandlarkedjor som brittiska Pendragon äger.

Mångmiljardaffären som Hedin Mobility Group kan vara på väg att backa ur

Publicerad: 11 Okt 2022
Sedan augusti har åtminstone två stora aktörer försökt köpa en av Storbritanniens största bilhandelskoncerner. En av dem har gjort två försök.

Under 2018 började Hedin Mobility Group köpa aktier i bilhandelskoncernen Pendragon med verksamheter runt om i hela Storbritannien. Förra året hade Hedin-koncernen köpt på sig en aktieägarandel i Pendragon på 25 procent och blev därmed största ägare.

I mars i år kom Hedin-koncernen med ett uppköpsbud på 411 miljoner brittiska pund på hela Pendragon. Detta avvisades av Pendragons aktieägare. Bolaget var då värderat till cirka 400 miljoner pund.

Den 21 september kom Hedin Mobility Group med ett nytt uppköpserbjudande på Pendragon. För drygt en månad sedan lade även en annan grupp intressenter med amerikanska Lithia Motors i spetsen ett bud på Pendragon, som avvisades av aktieägarna.

Och nu rapporterar Dagens Industri att Hedin-koncernen flaggar för en helomvändning när det gäller Pendragon. Hedin Mobility Group öppnar för att sälja hela sin andel i Pendragon ifall det kommer in andra bud på det brittiska företaget som är minst 20 procent högre än det egna budet.

LÄS ÄVEN: Regionen där Hedin Mobility Group stärker greppet

Pierre Kjellin
pierre.kjellin@sfvf.eu
Tel: 070-334 50 09

Kopiera länk
Copy