< Tillbaka

Malte Månsson förvärvar Kalmar Lastvagnar

Publicerad: 3 Jul 2022
”Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att växa tillsammans med verkstäder som bygger på hög kvalitet och tillgänglighet”, säger Staffan Lindewald, VD för Malte Månson.

Det var två starka entreprenörer som under 2014 startade Kalmar Lastvagnar och därmed fyllde ett tomrum på marknaden i östra Småland.

Andréas Frisk och Andreas Karlsson var vid den tiden både erfarna mekaniker och verkstadschefer på märkesverkstäder, med idéer om att kunna leverera såväl professionalitet som hög servicegrad i en fristående anläggning.

Kalmar Lastvagnar växte snabbt. Med 14 medarbetare, en omsättning på årsbasis om cirka 50 MSEK och med auktorisation för IVECO och DAF är företaget i dag väl etablerat på en växande marknad.

”Att nu kunna fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med alla kollegor inom Malte Månson-koncernen känns mycket bra”, säger Andréas Frisk, styrelseordförande i Kalmar Lastvagnar.

”Det är helt klart inspirerande att bli en del av den ledande oberoende kedjan för kommersiella fordon i Sverige”.

Sedan tre år tillbaka bedriver Kalmar Lastvagnar verksamheten i en helt ny 1 400 kvm stor anläggning. I anslutning finns även en däckverkstad om cirka 1 500 kvm.

”Vi har fört en dialog med Kalmar Lastvagnar under en tid och när vi nu är överens om hur framtiden ska se ut stärker vi Malte Månsons varumärke ytterligare”, säger Staffan Lindewald, VD för Malte Månson.

”Det sätt Kalmar Lastvagnar utvecklats på under kort tid är mycket imponerande och nu ser vi fram emot att fortsätta växa i den viktiga regionen östra Småland”.

”Andréas Frisk och Andreas Karlsson kommer fortsatt vara kvar i Kalmar Lastvagnar, i sina befintliga roller”.

Källa: pressrelease

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan