Långvarigt el-intresse bland elbilsförare

Publicerad: 8 Okt 2021
Volkswagens ID.4-förare vill köra elbil även i framtiden. Det framgår av en kundundersökning som Volkswagen Sverige har gjort.

I en pressrelease skriver VW Sverige att ID.3 var 2020 års mest registrerade elbil. I år är det ID.4 som toppar listan fram till september med 4 851 registrerade fordon, enligt statistik från Bil Sweden. I en enkät som Volkswagen gjort bland sina kunder framgår att de allra flesta, hela 93 procent, tror med säkerhet att deras nästa bil också kommer vara eldriven. Av kunderna hade 83 procent inte tidigare ägt en elbil. Sex procent trodde att de skulle fortsätta köra elbilar.

– Egentligen är vi inte överraskade av resultatet. När man väl börjat köra eldrivet och upptäcker alla fördelar med det, så vill man inte tillbaka till fossilt drivna bilar, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Hälften av de tillfrågade körde 100-200 mil i månaden och 87 procent laddade sin bil i anslutning till bostaden, men då bodde hela 85 procent i villa, radhus eller kedjehus.

– Det visar hur viktigt det är att satsa på stöd till utökad hemmaladdning. För dem som bor i villa är ju det här inga problem, men bor man i flerbostadshus är utmaningen större. Det är en rättvisefråga att alla ska kunna köra eldrivet, säger Sten Forsberg.

I enkäten frågades också om orsaken till att man valt att köra elbil. Inte överraskande ansåg 7 av 10 att det handlade om miljön, därefter ekonomin. VW Sverige konstaterar nöjt att 91 procent av ID.4-ägarna är nöjda med sina bilar och kanske till och med bättre än vad de förväntat sig.

Kopiera länk
Copy

                  


 

18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

28 Sep, 2022, Extern artikel
Krockdetektering i nya iPhone 14
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners