< Tillbaka

Långvarigt el-intresse bland elbilsförare

Publicerad: 8 Okt 2021
Volkswagens ID.4-förare vill köra elbil även i framtiden. Det framgår av en kundundersökning som Volkswagen Sverige har gjort.

I en pressrelease skriver VW Sverige att ID.3 var 2020 års mest registrerade elbil. I år är det ID.4 som toppar listan fram till september med 4 851 registrerade fordon, enligt statistik från Bil Sweden. I en enkät som Volkswagen gjort bland sina kunder framgår att de allra flesta, hela 93 procent, tror med säkerhet att deras nästa bil också kommer vara eldriven. Av kunderna hade 83 procent inte tidigare ägt en elbil. Sex procent trodde att de skulle fortsätta köra elbilar.

– Egentligen är vi inte överraskade av resultatet. När man väl börjat köra eldrivet och upptäcker alla fördelar med det, så vill man inte tillbaka till fossilt drivna bilar, konstaterar Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Hälften av de tillfrågade körde 100-200 mil i månaden och 87 procent laddade sin bil i anslutning till bostaden, men då bodde hela 85 procent i villa, radhus eller kedjehus.

– Det visar hur viktigt det är att satsa på stöd till utökad hemmaladdning. För dem som bor i villa är ju det här inga problem, men bor man i flerbostadshus är utmaningen större. Det är en rättvisefråga att alla ska kunna köra eldrivet, säger Sten Forsberg.

I enkäten frågades också om orsaken till att man valt att köra elbil. Inte överraskande ansåg 7 av 10 att det handlade om miljön, därefter ekonomin. VW Sverige konstaterar nöjt att 91 procent av ID.4-ägarna är nöjda med sina bilar och kanske till och med bättre än vad de förväntat sig.

Kopiera länk
Copy
Kalendern är tom...

pm sfb

1 Dec, 2023, Extern artikel
Emily GT blir verklighet
15 Nov, 2023, Extern artikel
Volvo EM90: Eldriven minibuss med lyx och komfort
31 Aug, 2023, Extern artikel
Nya Passat Sportscombi presenterad
7 Jun, 2023, Extern artikel
Premiär för Volvo EX30 – Fakta, Pris och Bilder
9 Nov, 2022, Extern artikel
Volvo EX90 officiell
 Samarbetspartners
 Branschorganisationer i samverkan