Lång väntan på el i laddstolpar

Publicerad: 28 Okt 2021
För tre år sedan började Olofssons Bil i Haninge utanför Stockholm planera för laddstolpar för elbilar vid deras anläggningar. Spänningen stiger – för elen har ännu inte kommit. Däremot har äntligen solcellstaket kopplats in.

Maria Olofsson, koncernchef och vd för Olofssons Bil vet inte om hon ska skratta eller gråta när hon berättar om de investeringar som togs för tre år sedan för att göra sitt för miljön och underlätta för försäljning av elbilar. 

Fem miljoner kronor lades på laddstolpar vid de tre anläggningarna, dels för att ladda demonstrationsbilar, dels för kundernas elbilar. Men de går fortfarande inte att använda. 

Enligt Vattenfall behövdes mer el till fastigheten. Ändå stod stolparna klara under våren och sommaren i år.

Som ytterligare en investering installerades solpaneler på taket på en av anläggningarna. Tanken var att anläggningen skulle bli självförsörjande till 70 procent, men även där fick Olofsson problem. Vattenfall behövde byta en elmätare. 

– Häromdagen kopplades solcellerna in så det känns bra, men det ska inte behöva ta flera månader. Stolparna står fortfarande utan att kunna användas trots att vi skickat in färdiganmälningar. Förseningarna beror också delvis på komponentbrist. Det som är anmärkningsvärt är att det har gått så lång tid, säger Maria Olofsson till Fordonsproffs.

–  Det är frustrerande och helt obegripligt att det ska ta så lång tid. Om det här visar hur trögt det går i samhället är det en katastrof. Då räcker det inte att bilköparna och vi inom näringslivet är redo för omställningen. Vi får in allt fler elbilar, men samhället hänger inte med, säger Maria Olofsson.

Vad kan man göra?

– Jag vet inte vad problemet är hos Vattenfall, men det vi har lärt oss är att man bör kontakta sin elleverantör innan man gör en investering och kontrollera att det finns tillräckligt med ström. Det hade vi gjort om vi börjat om i dag, säger Maria Olofsson.

Eftersom Olofssons Bil sökt pengar för investeringen inom ramen för Klimatklivet på Naturvårdsverket ska investeringarna redovisas när allt är på plats, men på grund av förseningarna har det inte gått. 

Exemplet med Olofssons Bil visar tydligt olika faser av anpassning med å ena sidan näringslivet och konsumenter och å andra sidan samhället. Innan dessa faser går i takt lär elen utebli i laddstolparna hos Olofssons Bil i Haninge. Men Maria Olofsson fortsätter investera.

– Vi har en ny däckverkstad på gång vid en ny anläggning i Haninge, men det har gått bra, kanske för att området är ett helt nybyggt industriområde. 

Till tidningen Näringslivet svarar Vattenfall Eldistribution skriftligt att de beklagar att kunden upplevt att hanteringen varit problematisk. 

 

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
29 Jun, 2022, Extern artikel
Continental förlänger med Tour de France
28 Jun, 2022, Extern artikel
Nokian drar sig ur Ryssland
28 Jun, 2022, Extern artikel
Rätt däckval kan minska utsläpp och bränsleförbrukning
28 Jun, 2022, Extern artikel
Amring utökar sortimentet av lastbilsdäck
27 Jun, 2022, Extern artikel
Continental originalutrustar nya Mercedes EQB
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners