< Tillbaka

Konkurrensen om kunden ökar ständigt

Publicerad: 14 Sep 2020
Senast i raden av avtal är Mekonomen som avtalat med Caverion, Sovent Group och Distriktsveterinärerna, som är en del av Jordbruksverket. Tillsammans adderar de ytterligare 2 500 bilar till Mekonomen Fleet som redan har över 150 000 anslutna företagsbilar.

– Vi ser en tydlig trend och ett ökat intresse av fleetavtal hos företag. Företagsbilar står ofta för en stor del av kostnaderna i ett bolag men är sällan en del av företagets kärnverksamhet. Bilen är endast ett medel för de anställda medarbetarna att förflytta sig och utföra ett arbete. Med Mekonomens verkstadsnät av ca 250 Fleetverkstäder kan vi erbjuda ett rikstäckande och kostnadseffektivt avtal till alla företag som önskar en helhetslösning av bilservice och reparation, säger Christer Blohm, Chef Mekonomen Fleet.

Mekonomen har för närvarande över 150 000 bilar anslutna via fleetavtal med företagskunder i hela Sverige. Utöver Jordbruksverket, Sovent Group och Caverion finns andra kända företag som exempelvis Post Nord och Leaseplan. Företagens avtal med Mekonomen skiljer sig utifrån storlek på bilpark och behov.

Konkurrens kommer öka ytterligare tror jag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förning (SFVF). Det är logiskt med tanke på att finansbolagen i allt större omfattning också kommer vilja konkurrera med låg kostnad per månad. Finansbolagen är intresserade av hög servicenivå, hög kvalité och låg kostnad och här kan säkert kedjorna i Sverige konkurrera bättre eftersom de har lägre kostnader själva jämfört med de auktoriserade verkstäderna, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy
14 Dec, 2022
Bilhandelsjuridik
Online, Sverige
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
RÄTT LOGGA BVP

 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners