Konkurrensen om kunden ökar ständigt

Publicerad: 14 Sep 2020
Senast i raden av avtal är Mekonomen som avtalat med Caverion, Sovent Group och Distriktsveterinärerna, som är en del av Jordbruksverket. Tillsammans adderar de ytterligare 2 500 bilar till Mekonomen Fleet som redan har över 150 000 anslutna företagsbilar.

– Vi ser en tydlig trend och ett ökat intresse av fleetavtal hos företag. Företagsbilar står ofta för en stor del av kostnaderna i ett bolag men är sällan en del av företagets kärnverksamhet. Bilen är endast ett medel för de anställda medarbetarna att förflytta sig och utföra ett arbete. Med Mekonomens verkstadsnät av ca 250 Fleetverkstäder kan vi erbjuda ett rikstäckande och kostnadseffektivt avtal till alla företag som önskar en helhetslösning av bilservice och reparation, säger Christer Blohm, Chef Mekonomen Fleet.

Mekonomen har för närvarande över 150 000 bilar anslutna via fleetavtal med företagskunder i hela Sverige. Utöver Jordbruksverket, Sovent Group och Caverion finns andra kända företag som exempelvis Post Nord och Leaseplan. Företagens avtal med Mekonomen skiljer sig utifrån storlek på bilpark och behov.

Konkurrens kommer öka ytterligare tror jag, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förning (SFVF). Det är logiskt med tanke på att finansbolagen i allt större omfattning också kommer vilja konkurrera med låg kostnad per månad. Finansbolagen är intresserade av hög servicenivå, hög kvalité och låg kostnad och här kan säkert kedjorna i Sverige konkurrera bättre eftersom de har lägre kostnader själva jämfört med de auktoriserade verkstäderna, avslutar Bo Ericsson.

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
21 Sep, 2020, Extern artikel
Vianor lanserar digitalt servicekoncept
18 Sep, 2020, Extern artikel
Goodyear gör efterlängtad comeback i Le Mans
17 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Nokian Hakka Van för lätta lastbilar
17 Sep, 2020, Extern artikel
17 personer omkomna i trafiken under augusti
16 Sep, 2020, Extern artikel
Fredrik Ardefors om höstbudgeten – Lovvärt
21 Sep, 2020, Extern artikel
Test av Sveriges mest sålda bil – Volvo V60
14 Sep, 2020, Extern artikel
Dragrace: Audi RS6 vs Mercedes-AMG GT 63 S 4-d Coupé vs Porsche Taycan Turbo
9 Sep, 2020, Extern artikel
Nya Golf kombi officiell
9 Sep, 2020, Extern artikel
En av de äldsta Saabarna har sålts
1 Sep, 2020, Extern artikel
Skodas elbil ENYAQ iV officiell
 Branschorganisationer i samverkan