Kommer fordonsbranschen påverkas av corona-viruset i Sverige?

Publicerad: 9 Mar 2020
Vi är medvetna om att några av våra medlemmar har varit förutseende baserat på tidigare erfarenheter och har säkrat större inköp i och med virusutbrottet, säger Christer Liljenberg ordförande för Sveriges Bildelsgrossisters Förening. Eftersom de flesta leverantörer av reservdelar har en stor del av sin tillverkning i Kina, är det sannolikt att det kommer bli leveransstörningar framöver. Det är den allmänna uppfattningen i Figiefa (europeisk branschorganisation för bildelsleverantörer).

- Om det blir problem kommer det drabba fordonstillverkarna särskilt hårt. När leveranserna sedan återgår till det normala, är vi övertygade om att fordonstillverkarna - det största kundsegmentet - kommer att stå först i kön, säger Christer Liljenberg.

- Om det kommer att bli uppsägningar är för tidigt att säga, men risken finns, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Det råder ingen tvekan om att viruset kommer att få konsekvenser för vår bransch, frågan är bara hur stora. Ett antal biltillverkare och underleverantörer i Kina är fortfarande stängda eller går på halvfart, som ett resultat av corona-viruset. Blir det stopp i produktionen hos underleverantörer leder det till utmaningar för vissa bilfabriker, säger Bo Ericsson.

Goldman Sachs, en av världens största investeringsbanker, spår att Japans fem största bilproducenter, Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi och Mazda, kan förlora upp emot $ 1,6 biljoner på grund av viruset. Detta beror på att varumärkena är beroende av delar från bland annat fabriker i Kina, vilka nu är stängda. Banken uppskattar också att bilförsäljningen globalt kan sjunka med 3,5% i år till följd av viruset.

Tillverkare och fabriker i Kina, som är centrum för elektronikbranschens försörjningskedja, är alltmer oroliga för störningar kopplade till corona-viruset. Tillverkarna räknar med att leveranser av produkter kan försenas med veckor, enligt IPC som är en handelsgrupp som representerar kontraktstillverkare och andra leverantörer av elektroniska delar. En undersökning som IPC har genomfört bland kontraktstillverkare och andra leverantörer visar på att man i genomsnitt ska förvänta sig tre veckors försening.

- En ECU (huvuddator i exempelvis en bil) är en komplicerade produkt. Den kan bestå av hundratals komponenter som har levererats av olika underleverantörer. Om en komponent saknas kan det leda till försening av huvuddatorn (ECU:n), säger Bo Ericsson.

Corona-viruset har fått stora konsekvenser och de kan bli större. De dagliga uppdateringarna i media visar hur mycket osäkerhet det finns, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Fordonsproffs

Nr 4 Ladda ner  - 2021.pdf 

(Klicka på bild o  läs direkt)

- Däckbrist hotar
Däckskola i Sjöbo
Elbilsdäck.
Ditec om den osunda
  
konkurrensen.

Övriga nummer under arkivfliken.
 
RÄTT LOGGA BVP
5 Jun, 2022, Extern artikel
Polestar 2 med 68 hk extra
31 Maj, 2022, Extern artikel
Kan man drifta med Range Rover Sport SVR?
19 Maj, 2022, Extern artikel
Saab 9-5 kombi hade gett Volvo V90 en tuff match
18 Mar, 2022, Extern artikel
Audi A6 Avant e-tron concept
9 Mar, 2022, Extern artikel
Volkswagen ID. Buzz officiell
1 Sep, 2022
Verkstadsjuridikutbildning – för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Utbildningen är fullbokad, Sverige
13 Sep, 2022
Automechanika
Frankfurt, Tyskland
18 Jan, 2023
Automässan 2023
Göteborg, Sverige
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Sammarbetspartners