Kommer fordonsbranschen påverkas av corona-viruset i Sverige?

Publicerad: 9 Mar 2020
Vi är medvetna om att några av våra medlemmar har varit förutseende baserat på tidigare erfarenheter och har säkrat större inköp i och med virusutbrottet, säger Christer Liljenberg ordförande för Sveriges Bildelsgrossisters Förening. Eftersom de flesta leverantörer av reservdelar har en stor del av sin tillverkning i Kina, är det sannolikt att det kommer bli leveransstörningar framöver. Det är den allmänna uppfattningen i Figiefa (europeisk branschorganisation för bildelsleverantörer).

- Om det blir problem kommer det drabba fordonstillverkarna särskilt hårt. När leveranserna sedan återgår till det normala, är vi övertygade om att fordonstillverkarna - det största kundsegmentet - kommer att stå först i kön, säger Christer Liljenberg.

- Om det kommer att bli uppsägningar är för tidigt att säga, men risken finns, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Det råder ingen tvekan om att viruset kommer att få konsekvenser för vår bransch, frågan är bara hur stora. Ett antal biltillverkare och underleverantörer i Kina är fortfarande stängda eller går på halvfart, som ett resultat av corona-viruset. Blir det stopp i produktionen hos underleverantörer leder det till utmaningar för vissa bilfabriker, säger Bo Ericsson.

Goldman Sachs, en av världens största investeringsbanker, spår att Japans fem största bilproducenter, Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi och Mazda, kan förlora upp emot $ 1,6 biljoner på grund av viruset. Detta beror på att varumärkena är beroende av delar från bland annat fabriker i Kina, vilka nu är stängda. Banken uppskattar också att bilförsäljningen globalt kan sjunka med 3,5% i år till följd av viruset.

Tillverkare och fabriker i Kina, som är centrum för elektronikbranschens försörjningskedja, är alltmer oroliga för störningar kopplade till corona-viruset. Tillverkarna räknar med att leveranser av produkter kan försenas med veckor, enligt IPC som är en handelsgrupp som representerar kontraktstillverkare och andra leverantörer av elektroniska delar. En undersökning som IPC har genomfört bland kontraktstillverkare och andra leverantörer visar på att man i genomsnitt ska förvänta sig tre veckors försening.

- En ECU (huvuddator i exempelvis en bil) är en komplicerade produkt. Den kan bestå av hundratals komponenter som har levererats av olika underleverantörer. Om en komponent saknas kan det leda till försening av huvuddatorn (ECU:n), säger Bo Ericsson.

Corona-viruset har fått stora konsekvenser och de kan bli större. De dagliga uppdateringarna i media visar hur mycket osäkerhet det finns, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
14 Maj, 2021, Extern artikel
BKT:s Ridemax-serie utökas med ny dimension
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nokians testcenter Hakka Ring i Spanien
12 Maj, 2021, Extern artikel
9 av 10 i Norge vill ha säkerhetsutbildningar för unga på bana
12 Maj, 2021, Extern artikel
Nya Nokian Snowproof C
11 Maj, 2021, Extern artikel
Ny VD för Falken och Sumitomo Rubber Europe
12 Maj, 2021, Extern artikel
En första titt på Kia EV6
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test av BMW M3 & M4
12 Maj, 2021, Extern artikel
Test: Mercedes-Benz S 400 d 4MATIC
12 Apr, 2021, Extern artikel
BMW X5 hybrid testad
10 Apr, 2021, Extern artikel
Londontaxi byggd på Volvo-delar
26 Apr, 2021
Energismarta fordonsverkstäder - kostnadsfri webbkurs i energieffektivisering
Energimyndigheten och SFVF har tillsammans tagit fram utbildningen som riktar sig till fordonsverkstäder, Interaktiv - du väljer själv när du vill genomföra kursen
18 Maj, 2021
CvZ Juridik - Styrelse, VD- och revisorsansvar i aktiebolag
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM för medlemmar i Verkstadsföretagarna / SFVF, Online
18 Maj, 2021
VERKSTADSJURIDIK - utbildning för fordonsverkstäder, fordonslärare och konsumentvägledare
Online med dator - via Microsoft Teams (4 tim), Utbildningsledare: Bo Ericsson
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser