Kommer fordonsbranschen påverkas av corona-viruset i Sverige?

Publicerad: 9 Mar 2020
Vi är medvetna om att några av våra medlemmar har varit förutseende baserat på tidigare erfarenheter och har säkrat större inköp i och med virusutbrottet, säger Christer Liljenberg ordförande för Sveriges Bildelsgrossisters Förening. Eftersom de flesta leverantörer av reservdelar har en stor del av sin tillverkning i Kina, är det sannolikt att det kommer bli leveransstörningar framöver. Det är den allmänna uppfattningen i Figiefa (europeisk branschorganisation för bildelsleverantörer).

- Om det blir problem kommer det drabba fordonstillverkarna särskilt hårt. När leveranserna sedan återgår till det normala, är vi övertygade om att fordonstillverkarna - det största kundsegmentet - kommer att stå först i kön, säger Christer Liljenberg.

- Om det kommer att bli uppsägningar är för tidigt att säga, men risken finns, säger Bo Ericsson vd för Sveriges Fordonsverkstäders Förening. Det råder ingen tvekan om att viruset kommer att få konsekvenser för vår bransch, frågan är bara hur stora. Ett antal biltillverkare och underleverantörer i Kina är fortfarande stängda eller går på halvfart, som ett resultat av corona-viruset. Blir det stopp i produktionen hos underleverantörer leder det till utmaningar för vissa bilfabriker, säger Bo Ericsson.

Goldman Sachs, en av världens största investeringsbanker, spår att Japans fem största bilproducenter, Toyota, Nissan, Honda, Mitsubishi och Mazda, kan förlora upp emot $ 1,6 biljoner på grund av viruset. Detta beror på att varumärkena är beroende av delar från bland annat fabriker i Kina, vilka nu är stängda. Banken uppskattar också att bilförsäljningen globalt kan sjunka med 3,5% i år till följd av viruset.

Tillverkare och fabriker i Kina, som är centrum för elektronikbranschens försörjningskedja, är alltmer oroliga för störningar kopplade till corona-viruset. Tillverkarna räknar med att leveranser av produkter kan försenas med veckor, enligt IPC som är en handelsgrupp som representerar kontraktstillverkare och andra leverantörer av elektroniska delar. En undersökning som IPC har genomfört bland kontraktstillverkare och andra leverantörer visar på att man i genomsnitt ska förvänta sig tre veckors försening.

- En ECU (huvuddator i exempelvis en bil) är en komplicerade produkt. Den kan bestå av hundratals komponenter som har levererats av olika underleverantörer. Om en komponent saknas kan det leda till försening av huvuddatorn (ECU:n), säger Bo Ericsson.

Corona-viruset har fått stora konsekvenser och de kan bli större. De dagliga uppdateringarna i media visar hur mycket osäkerhet det finns, avslutar Bo Ericsson.

Kopiera länk
Copy

Artikelarkiv

Bilverkstadspodden
Lyssna på  
17 Sep, 2021, Extern artikel
Pirelli Elect och FCS märkta däck visas på mässa i München
16 Sep, 2021, Extern artikel
Nytt Boss-vinterdäck från Colmec
16 Sep, 2021, Extern artikel
Hankook publicerar sin 12:e årliga ESG-rapport
15 Sep, 2021, Extern artikel
Banrekord med Pirelli P Zero Trofeo R
15 Sep, 2021, Extern artikel
Billiga däck kan bli dyra
31 Aug, 2021, Extern artikel
Är elbilen MG ZS EV ett bra bilköp?
24 Aug, 2021, Extern artikel
Premiär för Tesla Model Y i Sverige
24 Aug, 2021, Extern artikel
Toyota Yaris GR testad
15 Jun, 2021, Extern artikel
Audi e-tron GT vs Porsche Taycan 4S
2 Jun, 2021, Extern artikel
Volvo V70 byggd i Lego
23 Sep, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
14 Okt, 2021
SFVF:s DÄCKSKOLA - Del 1 Teoretisk utbildning - via Teams
Online med dator - via Microsoft Teams (3 tim), Utbildningsledare: Michael Bergvall
27 Okt, 2021
Uppsägning eller avsked? Vad är skillnaden mellan uppsägning pga. personliga skäl och avsked?
KOSTNADSFRITT WEBBINARIUM - med CvZ Juridik - Online, Mellan 9:00 och 10:00 hålls seminariet och efter 10:00 finns det fortsatt möjlighet att ställa frågor direkt till juristerna.
Visa fler händelser
 Branschorganisationer i samverkan
 Annonser